1
Haziran
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Sabancı'dan Turgutreis'e bir destek daha

Muğla’nın Bodrum İlçesine bağlı Turgutreis Beldesi'nde Şevket Sabancı tarafından yaptırılan ve geçtiğimiz yıl hizmete giren Turgutreis Hayırlı Sabancı Çok Programlı Lisesi'ne yaptırılan 350 kişilik konferans salonu tamamlanıyor.

İşadamı Şevket Sabancı tarafından Turgutreis Hayırlı Sabancı Çok Programlı Lisesi'ne yaptırılan konferans salonu ile ilgili olarak Muğla Valiliği'nde bir protokol imzalandı. Protokol törenine işadamı Şevket Sabancı, eşi Hayırlı Sabancı, Muğla Valisi Hüseyin Aksoy, eşi Hülya Aksoy, Turgutreis Belediye Başkanı Ali Server Yazgan ile Muğla Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aksan katıldı.

Şevket Sabancı tarafından yaptırılan 800 meterkarelik alan üzerinde bulunan konferans salonu 300 milyar liraya mal oldu. 7 yıldır yaz aylarında Turgutreis'e gelen Şevket Sabancı, beldeye Şevket Sabancı Parkı, Turgutreis Hayırlı Sabancı Çok Programlı Lisesi, spor salonu ile bir adet otobüs kazandırdı.

Muğla Valisi Hüseyin Aksoy Şevket Sabancı’nın beldeye kazandırdıkları için teşekkür ederken, Turgutreis Belediye Başkanı Ali Server Yazgan, “Sayın Şevket Sabancı’nın beldemize yaptığı katkılar asla unutulmayacaktır. Kendisine çok minnettarız. Her zaman yanımızda oldu, beldemizin gelişmesinde büyük bir katkısı var” dedi.

Turgutreis Beldesine destek olmaya devam edeceğini belirten işadamı Şevket Sabancı, “7 yıl önce ilk kez Turgutreise geldik. O dönemde başkanımız beni ziyarete geldi ve bölge hakkında bilgiler verdi. Beldenin ihtiyaçlarını ve projelerini anlattı. Başkanın anlatış tarzı ve heyecanı beni duygulandırdı. Kısa yoldan halledilebilecek geçici bazı problemlere sahip çıktım. Başkanın tutumu ve valimizin bize gösterdiği yakınlık ve sıcaklık bu yardımların yapılmasında bizi daha da yüreklendirdi. Kaça mal edeceğimizi bıraktık iyisini nasıl yaparızı öncelikli hale getirdik. Biz Turgutreis’te 7 yıldan bu yana vatandaşlardan büyük bir sevgi ve sıcaklık aldık. Umarım bu tür projelerde bir araya geliriz” dedi.

Turgutreis Hayırlı Sabancı Çok Programlı Lisesi'ne yaptırılan konferans salonun açılışını Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in 16 Eylül'de gerçekleştirecek.

Ayşegül Ülkü - Kenthaber / Turgutreis
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2005 Salı 12:58:17
Güncelleme :6 Eylül 2005 Salı 13:37:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
aynur yeğen IP: 88.234.51.xxx Tarih : 2.06.2008 17:49:36

ben çok iyi işler yaptığınıza inanıyorum bana göre doğru yoldasınız.böyle devam edin