4
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

72 firmaya 2,551 trilyon enerji desteği

Uşak Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Ramazan Kaya, Teşvik Yasası'nın çıktığı günden bu güne kadar Uşak'ta 72 firmanın toplam 2 milyon 551 bin YTL enerji desteği almaya hak kazandığını söyledi.

Uşak Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Ramazan Kaya, Teşvik Yasası'ndan Uşaklılar'ın hala yeteri kadar faydalanamadığını ve yasayla ilgili eksik bilgilerin sanayicileri olumsuz yönde etkilediğini öne sürerek, sanayicilerin merak ettiği konularla ilgili periyodik olarak bilgilendirme toplantıları yaptıklarını söyledi.

5084 sayılı yasada yapılan 5350 sayılı kanun değişikliğiyle enerji desteğinde bir takım değişiklikler olduğunu belirten Kaya, "Bu değişiklikten sonra enerji desteğinden yararlanmak için 16 firma daha müracaat etti. Biz bu müracaatları değerlendirip bakanlığa gönderdik. Şu anda Kasım 2004, Mayıs 2005 ve Haziran 2005 aylarında olmak üzere toplam 3 etapta 72 firma 2 milyon 551 bin YTL enerji desteğinden yararlandı. Bu desteğin 2 milyon YTL'lik bölümü firma sahiplerinin Ziraat Bankası'ndaki hesaplarına hazine tarafından ödendi. Geriye kalan 551 bin YTL ise Ağustos sonuna kadar ödenecek. Bilindiği gibi enerji desteğinden, imalat, sanayi, sağlık, hayvancılık, seracılık, turizm, madencilik ve eğitim öğretim alanlarında faaliyet gösteren firmalar yararlanabiliyor" dedi.

Uşaklı dericilerin Karma Organize Sanayi Bölgesi'ne taşınması halinde enerji desteğinden yararlanan firma sayısının artacağını ifade eden Kaya, "Devlet, Karma Organize Sanayi Bölgesi'ne yaklaşık 20 milyon YTL yatırım yaptı. Bazı dericilerimiz taşındı. Dericilik sektöründe yaşanan sıkıntılar nedeniyle derici esnafı taşınma kredisi istiyor. Ancak Karma Organize Sanayi Bölgesi'ne taşındıklarında enerji desteğinden yüzde yüz yararlanabilecekler. Arıtma tesisinin yapımı tamamlandığında tüm dericiler bölgeye taşınacak ve Uşak daha modern bir görünüme kavuşacak. Ayrıca teşvikten dericilerimiz daha fazla yararlanma imkanı bulacak" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2005 Perşembe 13:55:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?