4
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Esnaftan arsa talebi

Uşak Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birlik Başkanı Sadettin Öztürk, yaptığı açıklamada, mülkiyeti Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne ait olan 1 Eylül Sanayi Sitesi'ndeki 10 bin metrekarelik arsanın devri için girişimde bulunduklarını açıkladı.

1 Eylül Sanayi Sitesi'nde bulunan Çıraklık Eğitim Merkezi yanındaki 10 bin metrekarelik arsaya ödedikleri kiranın odaya külfet getirdiğini belirten Öztürk, "Söz konusu arsayı 2001 yılında Milli Emlak Müdürlüğü'nden 29 yıllığına kiraladık. Kriz nedeniyle üst kullanım hakkını gerçekleştiremedik. Her yıl enflasyon oranında kira ödemeye devam ediyoruz. 2005 yılı içerisinde bu arsanın mülkiyetini alabilmek için başvuruda bulunduk. Geçtiğimiz günlerde Uşak'ı ziyaret eden Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın yanında Milli Emlak Genel Müdürü ile bir görüşme yaptık. Mülkiyetini almak için bize söz verdi. Biz bu vaadin yerine getirilmesini istiyoruz. Bize verilen sözden sonra biz girişimlerimizi hızlandırdık. Söz konusu arsa bize devredildiği takdirde burayı Meslek Eğitim Merkezi ve hizmet binası olarak kullanmayı hedefliyoruz. Ayrıca bir de otel yapacağız. Bu otelde öğrencilere hizmet içi eğitimler verilecek" dedi.

Öztürk, arsanın tahsisi için milletvekillerinden de destek istediklerini ifade ederek, "Konuyla ilgili Uşak Milletvekili Alim Tunç ile görüştük. Bize gerekli desteği sağlayacağını söyledi. Uşak açısından hayati derecede önemli olan bu projeyi gerçekleştirmek için diğer vekillerden ve yerel yöneticilerimizden destek bekliyoruz" açıklamasını yaptı.

.
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2005 Salı 12:28:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?