4
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Bir ton içme suyu 1.5 YTL oldu

Uşak Belediye Meclisi Kasım ayı olağan toplantısında içme suyuna zam yapılmasına karar verildi. Bir ton içme suyunun fiyatı, AK Partili meclis üyelerinin kabul oyu vermesiyle 1.4 YTL'den 1.5 YTL'ye çıkarıldı.

Uşak Belediye Başkanı Mesut Apaydın'ın talebi üzerine zam yapılan içme suyu fiyatının arttırılmasına MHP ve CHP'li meclis üyeleri itirazda bulunurken, Başkan Apaydın, suya yapılan zammı savundu.

Uşak'ta içme suyunun tonu 1.4 YTL'den 1.5 YTL'ye çıkarıldı. Zam sonrası MHP ve CHP'li belediye meclis üyeleri içme suyuna bir yılda iki kez zam yapıldığını belirterek, karara itiraz etti, ancak AK Partili üyelerin oyu kararın geçmesine yetti. Uşak Belediye Başkanı Mesut Apaydın, "İçme suyunu derin kuyulardan enerji harcayarak, çok pahalıya elde ediyoruz. Kentimizde içme suyu konusunda bir sıkıntı var.

Ancak bu sıkıntı Küçükler Barajı'nın arıtma tesisi tamamlanınca kadar devam edecek. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler de bu konuda bize söz verdi. Küçükler Barajı'na yapacağımız içme suyu arıtma tesisi yapılıncaya kadar bu zammı yapmak zorundayız. Vatandaşlarımızdan bu konuda anlayış bekliyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2005 Salı 22:42:12
Güncelleme :8 Kasım 2005 Salı 22:46:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?