4
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Kira artışları rekor kırdı

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Çakır, ekonomik kriz sonrası kentte inşaat sektörünün canlandığını, kira artışlarının rekor seviyeye ulaştığını söyledi. UTSO Yönetim Kurulu üyesi Çakır yaptığı yazılı açıklamada, kentteki inşaat sektörünü, kira artışlarını ve konut açığını değerlendirdi.

Tüm Türkiye'de olduğu gibi kriz sonrası Uşak'ta da inşaat sektöründe bir patlama meydana geldiğini belirten Çakır, 2004 yılında Uşak Belediyesi'nin bin 200 dairelik yapı ruhsatı aldığını, önümüzdeki 5 ay içinde 500 konutluk bir ruhsatın daha alınacağını ifade etti.

Çakır, "Özelikle 1999 depreminden sonra oluşan durgunluk, bu yıl konut kredilerinin de düşmesiyle oldukça hareketlendi. TOKİ tarafından 300 konut yapıldı. Olumsuz düşünsek bile inşaat sektörünün olası bir durgunluğunda 1.5-2 yıl daha sürecek bir hareketlilik var. Teknik olarak konut ihtiyacının bitmesi mümkün değil. Uşak'ta da konut sayısıyla nüfusu karşılaştırdığımızda konut açığı çok az gibi görünüyor. Ancak kişilerin daha iyi bir konut istemeleri dolayısıyla konut açığı devam edecek gibi görünüyor. Üniversitenin 6-7 bin arasında öğrencisinin olması ve bu rakamın önümüzdeki dönemde artarak devam etmesi konut açığını daha da artıracak" dedi.

Uşak'ta inşaat sektörünün en önemli sıkıntısının kalifiye eleman bulunamaması olduğunun altını çizen Çakır, "Bunu çözmek için Milli Eğitim Müdürlüğü, Ticaret ve Sanayi Odası ve İnşaat Mühendisleri Odası ile birlikte sanat okulunda yapı bölümü açtırdık. Bu sene ilk mezunları verecek" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2005 Cumartesi 15:57:11
Güncelleme :27 Ağustos 2005 Cumartesi 16:00:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?