4
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Tarım Bakanı Mehdi Eker süt fabrikası açtı

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Uşak ziyaretinin ikinci bölümünde, iş adamları ile biraraya geldi. Bakan Eker, ziyaretinde Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan süt fabrikasının açılışını gerçekleştirdi. Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, bir dizi ziyaretlerde bulunmak amacıyla geldiği Uşak'ta öğleden sonra Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) Aydoğan Süt Fabrikası'nın açılışını gerçekleştirdi.

Coşkulu bir kalabalık tarafından karşılanan Bakan Eker'e Gamze Tosun adlı genç kız at üzerinde "memleketim" adlı türküsünü söyledikten sonra bir bardak ayran ikram etti.

Bakan Eker, daha sonra önlük takıp ve galoş giyerek fabrikayı gezdi. Düzenlenen törende konuşma yapan Bakan Eker, "Dünyada tarım sektörü içinde hayvancılığın payı yüzde 70-75 iken Türkiye'de yüzde 20-25'de kaldı. Milletimizden aldığımız paraları yine milletimizin hizmetinde kullanmak için çeşitli projeler geliştiriyoruz. 2005 yılında 4.3 katrilyon liralık Türk çiftçisine destek verdik. Yaklaşık bir katrilyon lira hayvancılığa destek verildi ve bu para yıl sonuna kadar kullandırılacaktır. 12 yılda Türkiye'de desteklenen tarımsal kalkınma kooperatifleri sayısı 577'dir. Biz ise 2,5 yıl içerisinde 640 kooperatifi destekledik. 12 yılda yapılanın fazlasını 2.5 yılda yaptık. Bizim farkımız ve hizmet anlayışımız budur. Biz tarımda ve hayvancılıkta muhakkak standartlarımız yükseltmek zorundayız. Birçok kanun çıkardık kısa sürede. Bu kanunların bir çoğu da ilk defa ele alınan kanunlardır. Bu kanunlara kimse el atamadı. Bunların bazıları gıda kanunu, tarım sigortası ve üretici birlikleri kanunudur. Tarım sigortasının ne demek olduğunu en iyi çiftçilerimiz bilir. Çünkü tarım ve hayvancılık zor iştir, emek ister. Tarım Ürünleri Sigorta Kanunu'nu çıkardık ve iki gün önce bunun yönetmeliği çıktı yönetmeliği en kısa zamanda uygulamaya geçecek" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2005 Cuma 10:48:18
Güncelleme :13 Ekim 2005 Perşembe 16:31:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?