4
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Vanalar 20 Eylül'de açılıyor

Uşak Doğalgaz Dağıtım A.Ş. (UDAŞ) Genel Müdürü Ahmet Doğu, ilk gazın 20 Eylül tarihinden itibaren konutlara verilmeye başlanacağını söyledi.

Mayıs ayı içerisinde başlayan doğal gaz kazı çalışmalarının hedeflenen noktaya ulaşmak üzere olduğunu belirten Doğu, eylül sonuna kadar birinci yıl yatırım programında bulunan bölgelere doğal gazın verileceğini söyledi.

Bugüne kadar 6 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını ifade eden UDAŞ Genel Müdürü Doğu, "20 Eylül'den itibaren konutlara doğal gaz vermeye başlayacağız. Birinci yıl yatırım programımızda yer alan tüm bölgelere doğalgaz bu ay sonuna kadar ulaşacak. Program dahilinde yer alan 4 ana bölge ve 5 mahalle bulunuyor. BOTAŞ başvurumuz üzerine bize devir işlemlerini de tamamlamak üzere. Şu ana kadar şirketimiz BOTAŞ'a ödenen devir bedeli de dahil olmak üzere toplam 6 milyon dolarlık yatırım yaptık. Programa dahil yörelerde 54 kilometre ana boru döşemesi, 2.5 kilometre de çelik boru hattı döşemesi gerçekleştirildi. Yıl sonuna kadar hedefimizde çelik boru hattında 14 kilometre yer alıyor. Ancak bu yatırımın devamı ve hızla yapılması da Uşak halkının ilgi göstermesi ve abonelik için başvurularını hızlandırılmasıyla mümkündür" dedi.

11 Temmuz'da başlayan abone işlemlerinin devam ettiğini ve 12 bin aboneye ulaştıklarını belirten Doğu, "İki bin 500 binanın doğal gaz numaraları verildi. İç tesisat döşemede yetki verdiğimiz 9 firma çalışmalarını yürütüyor.

Vatandaşlarımız, sertifika olmayan firmaya döşeme yaptırmasın. Böyle bir durum söz konusu olduğunda bizimle irtibata geçmelerini istiyoruz. Çünkü kaçak döşemelere bizim doğal gaz vermemiz mümkün değildir. Vatandaşlarımız bu konuyu dikkat ederek mağdur olmasınlar. Doğal gaz kullanımı başladığında zaten bazı sıkıntılar ve merak edilen konular kendiliğinden çözülecek. Vatandaş merak ettiği, endişe duyduğu kullanımla ilgili soruları yanıt bulacaktır" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2005 Salı 15:46:05
Güncelleme :13 Eylül 2005 Salı 15:49:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?