4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

Güler ve Eroğlu Uşak'ta

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Veysel Eroğlu ile birlikte, Uşak'taki DSİ yatırımlarını inceledi.

Uşak ziyaretine Vali Kayhan Kavas'ı ziyaret ederek başlayan Bakan Güler, daha sonra Sivaslı ve Ulubey İlçeleri'nde incelemelerde bulundu.

Vali Kavas'tan il hakkında brifing alarak gezisine başlayan Bakan Güler, daha sonra Uşak Belediyesi'ni ziyaret etti. Enerji Bakanı, Uşak'ın içme suyu ihtiyacının Küçükler Barajı'ndan karşılanması için gerekli olan temiz su arıtma tesisini yaptırma sözü verdi.

Daha sonra Sivaslı İlçesi Yayalar Beldesi'nde içme ve sulamada kullanılacak su kuyusunu hizmete açan Bakan Güler ve Genel Müdür Eroğlu, burada vatandaşlar tarafından büyük bir coşkuyla karşılandı.

Yayalar Beldesi'nde Cuma namazını da kılan Bakan Güler, burada yaptığı konuşmada, "DSİ, su konusunda dev adımlar atıyor. Hükümetimiz suya son derece önem veriyor. Su hem bizim enerji kaynağımız, hem de hayatımızın vazgeçilmezi. Yayalar göletini en kısa sürede tamamlayacağız. Bu bizim sözümüzdür size. Biz sözümüzün eriyiz. Kaybettiğimiz zamanları geri kazanmak için çok çalışmamız gerekiyor. Uşak'ta altın, kömür her şey var.

Uzun süredir bunlara kimse dokunmamış. Hep üzerinden yürüyüp geçmişiz. Bunlar ancak bilgiyle, çalışmayla, imanla oluyor. Eskiden her ay elektriğe otomatik zam yapılıyordu. Biz 3 yıldır zam yapmıyoruz. Şu anda elektrik her şeyden daha ucuz. Kayıp kaçakları önlemek için de çalışıyoruz. Bunlar hep suya ve kömüre yerli kaynaklara ağırlık vererek, hırsızlıkları önleyerek ve hortumları keserek oluyor. Bunları kesince de kaynakları size veriyoruz. Yoksa bu yatırımların parası pulu başka türlü çıkmazdı. Biz 3 yıllık bir hükümetiz.

Halbuki normalde bu süre yıpranma süresidir. Ancak ben bugün hepinizin yüzünün güldüğünü ve bayram havasında olduğunuzu görüyorum. Enerji bakanı olarak sizlerden enerji alıyorum" dedi.

DSİ Genel Müdürü Eroğlu da, Yayalar Beldesi'nde yaptığı konuşmada, "İçme suyu meselesini kökünden çözmek üzere bana kati bir talimat verdi. Biz de Küçükler Barajı'nı bitirmiştik. Yıldırım hızıyla isale hattını ve içme suyu arıtma tesisini İstanbul'da nasıl yaptıysak, Uşak'ta da aynısını yapacağız. Böylece su sorununun çözüme kavuşturulacağı müjdesini veriyorum" şeklinde konuştu.

Bakan Güler ve DSİ Genel Müdürü Eroğlu daha sonra, Ulubey İlçesi'nde incelemelerde bulundu. Hasköy Beldesi sulama projesi ve Ulubey İlçesi pompaj sulaması projelerini de yerinde gören Bakan Güler, iki projenin de en kısa zamanda tamamlanacağı müjdesini verdi. Dünyanın 2. büyük kanyonu olan Ulubey kanyonlarını da ziyaret eden Güler, "DSİ yatırımlarını yerinde inceledik.

Tüm yatırımları yakından takip ediyoruz. Hasköy ve Ulubey sulama projelerini tamamlayacağız. Yayalar göletini de bitireceğiz. En önemlisi Uşak'ın içme suyu sorununu çözmek için harekete geçeceğiz. Küçükler Barajı'na kuracağımız modern içme suyu arıtma tesisiyle kentin içme suyu sorunu giderilecek. Biz hükümet olarak dur durak bilmeden çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ayrıca bu yıl hükümet olarak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vasıtasıyla 1 milyon 500 bin ton kömür dağıtacağız. Bu sayede 3 milyon aile sıcak bir ortamda kışı geçirecek" dedi.

.
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2005 Cuma 21:45:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?