22
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Adıyaman'da yatırım atağı

Son yıllarda Güneydoğu’nun sanayileşen illeri arasında bulunan Adıyaman’ın Organize Sanayi Bölgesi’nde yer kalmadı. 70 parsel olarak kurulan ancak talebin artması nedeniyle bölünerek 80’e çıkarılan parsellerden 25’inde kurulan tesislerde üretime başlanırken, 55 tesisin inşaatı devam ediyor.

OSB’de hiç yer kalmadığını belirten Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zafer Ersoy, “OSB’deki yerlerin hepsini sattık. Hatta bazı parselleri bölerek yeni yerler açmaya çalışıyoruz ve yer sorunu nedeniyle 2. OSB’nin kurulması için çalışmaları hızlandırdık. Adıyaman’a yatırım yapmak isteyen tüm yatırımcılara arsa konusunda her türlü kolaylığı sağlıyoruz ve nerde hazine arazisi varsa biz yatırımcının emrine sunmaya hazırız. Bu fırsatı değerlendirmeleri için yatırımcıların elini çabuk tutmaları lazım” dedi.

’HEDEF 10 BİN KİŞİYİ İSTİHDAM ETMEK’

İstihdamın çok önemli olduğuna da değinen Ersoy, “İşsizlik ilimizde önemli bir sorun. Adıyaman’da ilçelerle birlikte haftada 1000 kişi işsizler ordusuna katılıyor. Bu nedenle iş gücüne dayalı, emek yoğun sektörlerde istihdamın artırılması için çalışıyoruz. Mevcut yatırımlarda 5000 kişiden fazla bir istihdam söz konusu ama OSB bittiğinde hedefimiz 10 bin kişiye istihdam sağlamak” diye konuştu.

NTV
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2006 Salı 17:11:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?