22
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Tarım İl Müdürlüğü 'süne' avında!

Adıyaman Tarım İl Müdürlüğü tarafından, 2006 yılında 760 bin dekarlık alanda başarılı bir şekilde süne mücadelesi verildiği açıklandı.

Adıyaman Tarım İl Müdürü Cafer Kınanç, Adıyaman genelinde 245 köy ve bunlara bağlı mezralarda, 161 pülverizatör ve çiftçilerin kendi aletlerini kullanarak 760 bin dekarlık alanda süne mücadelesi yaptığını kaydetti.
Kınanç, süne mücadelesinin sona erdiğini, başarılı geçen süne mücadelesi sonrası çiftçilerin dikkat etmesi gereken konular olduğu vurgulayarak, "Hububat hasadının başlamasıyla birlikte kışlak alanları Nemrut, Ulubaba, Haydaran ve Kımıl Dağları'na doğru göç eden sünelerin, buralara zarar vermemesi için müdürlüğümüze bağlı 5 çekiliş ekibi kurduk. Bu ekibimiz hububat sahalarını sürekli olarak kontrol ediyor. Çiftçilerimizin kendi hububat sahalarını sabah ve akşam serinliğinde kontrol etmeleri, süne gördüklerinde ekiplere haber vermeleri gerekmektedir. Çekiliş sünesi dediğimiz bu süneler, yüksek dağlara göç ederken ovadaki hububat sahalarına iniş yapıp hububatlara büyük zararlar verebilir" ifadelerini kullandı.
.
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2006 Perşembe 22:52:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?