6
Mayıs
2024
Pazertesi
EKONOMİ

Stopaj teşviği KOBİ'lere yarayacak

5084 Sayılı Teşvik Yasasından faydalanan illerde en az 10 işçi çalıştıran işletmelerin yararlanacağı gelir vergisi stopaj teşvikiyle, Adıyaman'da Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin (KOBİ) sayısında yüzde 20 artış olması bekleniyor. 

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Zafer Ersoy, Maliye Bakanlığı'nın vergisi stopajı teşvikiyle ilgili tebliğin Resmi Gazetede yayınlanmasıyla birlikte KOBİ kapsamına girecek işletmelerin sayısında artış olacağına, istihdamın artacağına ve işletmelerin gelişeceğine dikkat çekti. 

Adıyaman merkez ve ilçelerinde ATSO'ya kayıtlı 116 KOBİ'nin bulunduğunu kaydeden Ersoy, "Daha önceden 30 işçi çalıştıran işletmeler bu teşvikten yararlanıyordu. Yeni düzenleme ile bu sayının 10'a düşürülmesi işletmeler ve işçiler için büyük yararlar sağlayacak. Adıyaman'da odamıza kayıtlı 116 KOBİ sayısının yüzde 20 artacağını kanaatindeyim. 10 kişinin altında işçi çalıştıran işletmeler teşvikten yararlanmak için işçi sayısını arttırmak zorunda kalacak. Böyle olunca istihdam artacak. Diğer taraftan kayıt dışı istihdamın önüne geçilecek ve tüm işçiler kayıt altına girecek" dedi. 

KOBİ'lerin kendini yenileyeceğini vurgulayan Ersoy, " İşçi sayını arttıran işletmeler bu işçilerini çalıştırmak için işletmelerini geliştirecek. Yeni makineler alınacak ve teknoloji yakından takip edilmiş olacak" şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2007 Çarşamba 10:22:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?