16
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

Gaziantep'e iş ziyareti

Gaziantep Paylaşımcı Genç İş Adamları Derneği'nin (GAPGİAD) davetlisi olarak Gaziantep'e giderek toplantıya katılan Adıyaman Valisi Halil Işık, Gaziantepli işadamlarını Adıyaman'a yatırım yapmaya çağırdı.

Adıyaman Valisi Halil Işık, Milletvekili Mahmut Göksu, Gölbaşı Kaymakamı Sefer Yılmaz, Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, Gölbaşı Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkan Vekili Vakkas Orhan ile birlikte GAPGİAD davetlisi olarak Gaziantep'e gitti.

Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı'yı makamında ziyaret ettikten sonra GAPGİAD'ın düzenlediği toplantıya katılan Adıyaman heyeti, daha sonra Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'ne geçerek bölge müdürü Cengiz Şimşek ve Gaziantepli iş adamlarından yatırımları hakkında bilgi aldı.

Gaziantepli iş adamlarını Adıyaman'a, Besni ve Gölbaşı ilçelerine yatırım yapmaya davet eden Vali Halil Işık, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikaların içinde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

Vali Halil Işık, 5084 Sayılı Teşvik Yasası'nın çıkmasından sonra Adıyaman'ın sanayici ve yatırımcılar için cazip bir il olduğunu söyleyerek, "Gaziantep her yönüyle sanayiye doymuş bir ildir. Gaziantep sanayileşme adına ne kadar gelişirse, biz de Adıyaman olarak mutlu oluyoruz. Çünkü Gaziantep geliştikçe, biz de Adıyaman olarak bundan istifade ediyoruz. Gaziantepli iş adamlarının birinci ve ikinci yatırımlarını Gaziantep'te, üçüncü yatırımlarını ise Adıyaman'da yapmalarını istiyoruz.

Gaziantepli iş adamlarının Adıyaman'da yatırım yapmaları yönünde her türlü kolaylığın sağlayacak ve yatırımcıların önündeki tüm engelleri kaldıracağız. Gaziantepli sanayicilerimizin gerek Adıyaman merkezimizde, gerekse ilçelerimizde yeni kurulacak olan Besni ve Gölbaşı organize sanayi bölgelerinde yatırım yapmalarını istiyoruz" diye konuştu.

Ahmet Doğan - Kenthaber / Adıyaman
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2006 Perşembe 15:02:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?