22
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Mevsimlik işçilerin durumu

Adıyaman Mevsimlik İşçiler Derneği, çevre illere çapa yapmak için giden binlerce işçinin çalışma koşullarıyla ilgili basın açıklaması yaptı.

Adıyaman Mevsimlik İşçiler Derneği binasında yapılan basın açıklamasına, yönetim kurul üyeleri ve işçi elcileri katıldı. Dernek adına basın açıklaması yapan Başkan Mehmet Bakmaz, Adıyaman'da her yıl 80 bin kişinin çevre illere çeşitli işlerden dolayı çalışmaya gittiğini ve çok kötü koşullar altında çalıştırıldığını söyledi.

Bakmaz, bu sorunları ortadan kaldırmak için dernek olarak çeşitli kararlar aldıklarını ifade ederek, "2006 yılında Malatya, Kahramanmaraş, Kayseri, Sivas, Antalya, Diyarbakır, Konya, Şanlıurfa ve Adana'ya çapa yapmak için giden işçilerimizin rahat çalışmaları için karar aldık. Bunun nedeni de her yıl çevre illere giden binlerce vatandaşımız bir takım sorunlarla karşılaşmaktadır. İş piyasasının düzensiz ve dengesiz olması, mevsimlik tarım işçileri ve işverenleri mağdur etmektedir. İşçilerimizin mağduriyetini dernek olarak gidermek için günlük ücretler, çalışma koşulları, çalışma saatleri, gidiş-geliş ve yemek gibi konularda dernek olarak bir karar aldık. Öncelikli olarak 8 saat çalıştırılacak olan işçilerimiz 15 YTL ücret alacaktır. Bütün işçi götüren elçilerimiz, almış olduğumuz kararlara uymak zorundadır" dedi.

.
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2006 Çarşamba 22:47:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?