18
Mayıs
2024
Cumartesi
KÜLTÜR/SANAT

Besni'de restorasyon çalışması

Besni'de ören yerinde bulunan tarihi ve turistik eserlerin restore edilip koruma altına alımına yönelik çalışmalar devam ediyor. 

Eski Besni ören yerinde yapılan restorasyon ve koruma çalışmalarıyla ilgili olarak AKP Adıyaman Milletvekili Mahmut Göksu, Besni Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk ve Şanlıurfa Vakıflar Bölge Müdürü Arif Çelik, Adıyaman İl Kültür eski Müdürü Mustafa Sucu ve iki teknik eleman ören yerinde incelemelerde bulundu. 

İnceleme sonrası açıklama yapan Şanlıurfa Vakıflar Bölge Müdürü Arif Çelik, 2006 yılının vakıflar ve medeniyetler yılı olduğunu bu nedenle bu yıl tüm tarihi ve kültürel değerleri olan eserlerin ihyasıyla ilgili çalışmalara devam edeceklerini bildirdi. Çelik, "Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nde görevli teknik arkadaşlar tarafından eski Besni ören yerinde bulunan 3 cami ve 2 eski hamamın ölçüm çalışmaları yapıldı. Çalışmalar devam edecek" dedi. 

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mahmut Göksu ise, yapılan çalışmaların baştan beri takipçisi olduklarını, bu alanın ileride çevre düzenlemesi yapılıp koruma altına alınarak turizme kazandırılması gerektiğinin önemine dikkat çekerek, "Tarihi eski Besni ören yerinin gelecek nesillerle buluşması için restorasyon ve koruma çalışmaları çok önemlidir. Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından ölçüm çalışmaları yapılan Tahta Oba Camisi, Kızılca Oba Camisi, Ulu Cami, Meydan Hamamı ve Bekir Bey Hamamı da yapılacak çalışmalarla turizme kazandıracak. Proje çalışmalarının tamamlanmasından sonra bu eserler için kurul kararı alınarak, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün restore çalışmalarının yapılması için girişimleri devam edecektir" şeklinde konuştu.
.
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2006 Cumartesi 15:29:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?