18
Mayıs
2024
Cumartesi
KÜLTÜR/SANAT

Tanrıların tahtında opera gösterisi

13. Uluslararası Nemrut Kommagene Festivali kapsamında Nemrut Dağı'nın zirvesinde Ankara Devlet Opera ve Balesi muhteşem bir konser verdi.

Ankara Devlet Opera ve Balesi, 2005-2006 sezonunun ilk konseriyle 2 Bin 206 metre yükseklikteki Tanrılar Tahtı Nemrut Dağı'nda sevenleri ile buluştu. Ankara Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü sanatçıları enstrümanı zirveye güçlükle ulaştırırken büyük boy enstrümanlar araçlar ile zirveye çıkartıldı. Şef Bujor Hoınıc'in yazdığı 'Nemrut Tanrılar Tahtı' isimli senfonik poem ile konser başladı.

Adıyaman Valisi Halil Işık, CHP Adıyaman Milletvekili Şevket Gürsoy, Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, Kahta Kaymakamı Doğan Demirdaş, daire müdürleriyle birlikte yerli ve yabancı bir çok turist konseri izlemeye geldi. 50 Kişilik Ankara Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü sanatçıları tarafından Nemrut Dağı doğu terasında verilen konserde Mozart, Kalman, Guliev, Ada, Di, Capua, Schubert, Bizet ve G. Verdi tarafından sözleri yazılan toplam 9 parça seslendirildi. Yoğun bir ilginin olduğu opera konserinde Şef Bujor Hoınıc yönetiminde Arda Aktar, Melda Karadeniz, Oğuz Sırmalı solistlik yaparken konzermaisterliği Tayfun Bozok yaptı. Opera konserinin sona ermesi ardından batı terasına geçilerek keman eşliğinde güneşin batışı izlendi.

Ankara Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Meriç Sümen Kanan, "Biz genelde perdelerimizi ekim ayında açarız, fakat Nemrut Dağı zirvesinde yapılacak etkinliğe bir güzellikte biz katmak istedik. Operamızın açılışını burada yapmaya karar verdik ve çok heyecanlıyız. Kontörbasyonlar kamyonetlerle taşınırken diğer küçük sazlar sanatçılarımız tarafından zirveye taşındı. Bizim için biraz güç oldu ama buna değdi" dedi.

Adıyaman Valisi Halil Işık, "Fijet tarafından Altın Elma Ödülü ile ödüllendirilen Nemrut Dağı'nın zirvesinde harika bir konser izledik. Kültür Bakanlığı'nın Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü sanatçılarının zirvede verdiği bu konserden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2005 Pazar 22:07:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?