23
Mayıs
2024
Perşembe
KÜLTÜR/SANAT

Tinercileri anlatan oyun

Adıyaman Eğitim Fakültesi tiyatro topluluğunun hazırladığı "Benden söylemesi" adlı tiyatro oyunu dün sahnelendi. Oyunun yazarı ve yönetmeni Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi M. Fatih Alkayış, 2 yıl önce tinercilerin saldırısına uğradığı için bu oyunu yazdığını belirterek, tinercilerin dışlanmayarak topluma kazandırılması gerektiğini söyledi.

Adıyaman Belediye Düğün Salonu'nda sahnelenen "Benden söylemesi" adlı tiyatro oyununa, Vali Halil Işık, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hacı Duran, Besni İlçe Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Bağlıtaş'ın yanısıra çok sayıda davetli katıldı. Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi M. Fatih Alkayış'ın tinercilerin saldırısına uğradığı için hazırladığı "Benden söylemesi" adlı tiyatro büyük beğeni topladı.

Oyunun sonunda sahneye çıkarak oyuncuları tebrik eten Vali Halil Işık, oyunda tinercilerin topluma kazandırılması açısından çok güzel mesajlar verildiğini belirterek, "Ülkemizde büyük bir sorun teşkil eden sokak çocukları gibi önemli bir konuya sosyal sorumluluk anlayışı içerisinde oyunda değinilmiştir. Oyuncular, öğretmenlerinin önderliğinde oyunu güzel bir şekilde sahneledi" dedi.

Oyunun yönetmeni ve yazarı Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi M. Fatih Alkayış ise, tinercilerin topluma kazandırılması gerektiğini ifade ederek, "Her çocuğumuz şanslı değil. Bazı çocuklar sokaklarda tinerci, kapkaççı oluyor. İlgi, alakadan ve sıcak aile ortamından uzak olan çocuklarımızı gördükçe üzülüyorum. 2 yıl önce Kayseri'de doktora yaparken gece geç saatte dolmuş durağında bekliyordum. Bazı bahanelerle bana yaklaşan 3 tinercinin saldırısına uğradım. O gün canımı gerçekten zor kurtardım. Ama o an tinercilerin bu toplum için büyük tehlike olduğunu anladım. O olaydan sonra böyle bir oyun yazmaya karar verdim" diye konuştu. Tinercilerin dışlanmayarak topluma kazandırılması gerektiğini de söyleyen Alkayış şunları kaydetti:

"Başıma gelen olaydan sonra tinercilerden nefret etmek yerine o çocukları topluma kazanmamız gerektiğini düşündüm. Adıyaman Eğitim Fakültesi Dekanı Hacı Duran da bu görüşümden dolayı beni destekledi. Bizler de bu oyunu öğrencilerimizle birlikte sahneye koyduk. Oyunumuzda sokak çocuklarına sahip çıkılması gerektiği mesajını verdik. Bunların bir gün bizim başımıza bela olabileceği tehlikesini anlatmak üzere bu oyunu sergiledik."

.
Yayın Tarihi : 28 Mart 2006 Salı 11:52:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?