18
Mayıs
2024
Cumartesi
KÜLTÜR/SANAT

Çalışkan'ın ilk sergisi

Adıyamanlı emekli öğretmen ve heykeltıraş Abuzer Çalışkan, ilk kişisel sergisini açtı.

Adıyaman İl Halk Kütüphanesi sergi salonunda düzenlenen sergiye, Vali Yardımcısı Cem Afşin Akbay, Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan'ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Serginin kurdelesini kesen Başkan Büyükaslan, daha önceden sanatçı Abuzer Çalışkan'ın çalışmalarını büyük bir beğeniyle izlediğini belirterek, "Emekli öğretmen Abuzer Çalışkan gibi bir hemşehrimizin olması hepimiz için bir gurur kaynağıdır. Daha önceden bize tarihi Cendere Köprüsü'nün bir maketini yaparak hediye etmişlerdi. Büyük bir titizlikle yaptığı bu çalışmalarını halka göstermek için böyle bir sergi açması, bizleri sevindirmiştir. Kendisini bütün çalışmalarında belediye olarak imkanlar dahilinde destekleyerek bu becerisini ilerletmeye çalışacağız" dedi.

Heykeltıraş Abuzer Çalışkan, Adıyaman'da büyük bir eksiklik olarak gördüğü heykeltıraş sanatını en iyi şekilde icra etmeye çalıştığını ifade ederek, "Bir Adıyamanlı olarak bu sanatı en iyi şekildi icra ederek ilimizi her ortamda tanıtmak için büyük gayret sarf ediyorum. Burada bulunan güzellikleri bana gelen tekliflerle bir çok yerde sergileme fırsatı buldum. Tarihimizi ve kültürümüzü tanıtmak beni mutlu etmektedir" diye konuştu.

Kurdele kesimin ardından sergiyi gezen davetliler, yapılan eserleri büyük bir inceledi. Sergilenen heykellere hayran kalırken davetliler, bazı heykelleri satın aldı. Satışa sunulan heykellerin yüzde 25 gelirinin de Adıyaman Çocuk Yetiştirme Yurdu'na bağışlanacağı belirtildi.

.
Yayın Tarihi : 15 Mart 2006 Çarşamba 12:38:57
Güncelleme :15 Mart 2006 Çarşamba 14:06:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
şentürk karadaş IP: 213.43.56.xxx Tarih : 28.03.2008 22:22:31

baba herşey çok güzel tebrikler sanada bu yakışır