22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

BBP Genel Başkan Yardımcısı Adıyaman'da

Büyük Birlik Partisi'nin Adıyaman Merkez İlçe Başkanlığı 6. Olağan Kongresi'ne katılan BBP Genel Başkan Yardımcısı Ökkeş Şendiller, hükümeti eleştirdi.

Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi salonunda gerçekleştirilen kongreye BBP Genel Başkan Yardımcısı Ökkeş Şendiller, Genel İdare Kurulu Üyesi Başkanı Avukat Kemal Yavuz, Adıyaman Eski Belediye Başkanı A. Kadir Kırmızı, Saadet Partisi İl Başkanı Mustafa Alkayış, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Hüseyin Özgün'ün yanısıra çok sayıda partili ve vatandaş katıldı.

Kongrede konuşan BBP Genel Başkan Yardımcısı Ökkeş Şendiller, "Birçok sıkıntılı problemli dönemler yaşadık. Belki bundan sonra da yaşayabiliriz. Ama Türkiye'nin her tarafında belki bir avuç insandır, belki yüzde birin altında oydur. Ama bizimle beraber yola çıkan ve bizleri bırakıp gidenlere baktığımızda, arkasında çok büyük güçler olan, çok büyük imkanları olan, birçok siyasi hareket yolda kaldı ve devam edemedi. Biz devam ettik, meclisin dışında olmayan sırtını birtakım güçlere dayamadan ve destek bulmadan devam etmek çok güzel" dedi.

Hükümetin politikalarını eleştiren BBP Genel Başkan Yardımcısı Şendiller, "Rahmetli Osman Bölükbaşı'nın ifade ettiği sözler şöyledir: 'Baş olanlar sevinmesin, ne gelirse başa gelir, diz toprağa düşer ama baş düşerse taşa gelir.' Bu nedenle baş olan herkes söylediği lafa dikkat etmesi lazım. Lafın nereye varacağını, sözün nereye varacağını çok iyi hesaplaması lazım. İşte son zamanlarda yaşanan sıkıntıların çok büyük bir kısmı maalesef hesap edilmeden, sonucu dikkate alınmadan söylenen laflarla adeta toplum cambaza bak cambaza noktasına getirildi. Açlığı, yoksulluğu unuturdular, esnafın çekini senedini ödemek için namusunu kurtarmak için adeta bir sabır kıskacına alındı her şeyi ortadan kaldırdılar.

Köylü, esnaf, çiftçi, memur, çalışan yok. Özellikle ekonomik bunalımda sıkıntıda problemde vatandaşın içinde bulunduğu şartlar dikkate alınmıyor. Özellikle devletin maliyesini elinde bulunduran sayın Maliye Bakanı adeta milletimize uzaydan gelmiş bir mantıkla bakıyor. Bunlar doğru şeyler değil, Sayın Başbakan çiftçiyi, işçiyi, açım diyeni, milletvekilini azarlıyor. Bu herhalde birazda bulunduğu yere insanların kolay gelmesinden kaynaklanan başka hesapların peşinde olamasın dan gelen bir duygu olsa gerek" diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından yapılan seçimlerde 58 delegeden 33'ü oy kullanırken, 33 oy alan H. Mesut Karayılan Merkez İlçe Başkanı seçildi.

.
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2005 Pazar 23:01:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?