22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Yargıcı'dan eleştiri bombardımanı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adıyaman Merkez İlçe Teşkilatı Başkanı Hüseyin Yargıcı, AKP hükümetini sert dille eleştirdi.
CHP Merkez İlçe Teşkilatı Başkanı Hüseyin Yargıcı, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, AKP hükümetinin ülkeyi zora soktuğunu ve hükümetin devlet kurumlarıyla kavga halinde olduğunu iddia etti. Yargıcı, "Türkiye Cumhuriyeti 82 yıl boyunca bu kadar saldırıya açık ve savunmasız olmamıştır. Çünkü görevi Cumhuriyet'i ve onun temel değerlerini korumak olan iktidar, Anayasa'nın değiştirilmesi teklif bile edilemeyecek olan Cumhuriyet'in temel nitelikleriyle ve Türk Devleti'nin kurumlarıyla kavga halindedir" dedi.
İktidar partisinin yaptığı bazı davranışlarıyla YÖK'ü hedef haline getirdiğini de öne süren Yargıcı, "İktidar için laiklik karşıtlığı, bir takıntı ve saplantıya dönüşmüştür. AKP iktidarı, yargı yerine ulemadan fetva almak yoluna gitmektedir. Bu saplantı yargı organlarını ve YÖK'ü hedef haline getirmiştir. Cumhuriyet tarihinde örneği görülmemiş partizan bir kadrolaşma süresi yaşanmaktadır" diye konuştu. Yargıcı, açıklamasına şöyle devam etti:
"Bir gecede Talim ve Terbiye Kurulu üyelerinin tümünü görevden alan Milli Eğitim bakanı, okul müdürlerinin de neredeyse tamamını değiştirmiştir. Hedefleri çağdışı bir eğitim sistemi kurmaktır. Sosyal devlet hızla tasfiye edilmektedir. Devlet işyeri, yurttaşlar da müşteri gibi görülmektedir. İktidar, Atatürk'ün koyduğu tam bağımsızlığa dayanan temel dış politika ilkelerinden uzaklaşarak teslimiyetçi bir yaklaşım benimsemiştir."
..
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2005 Cumartesi 01:33:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?