22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Karayalçın şehre geldi

Sosyal Demokrat Halk Partisi (SHP) Genel Başkanı Murat Karayalçın, SHP'nin Şemdinli olaylarının devamı konularına sağduyulu davrandığını belirtti.

Ankara'dan uçakla Adıyaman'a gelen SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, parti binasında basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Karayalçın, Van Cumhuriyet Başsavcılığı'nın iddianamesiyle yeniden gündeme Şemdinli olaylarının devamı konularına SHP olarak sağduyulu davrandıklarını söyledi. Karayalçın, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın "Orduya Darbe" iddialarının irdelenmesi gerektiğini belirterek, "CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın söylediği sözlerin iyi bir şekilde irdelenerek değerlendirilmesi gerekiyor. Sayın Baykal'ın iddiaları hayati önem taşıyor. Bu iddiaların gerçeklik payının ne olduğu ve dayanaklarının toplum tarafından bilinmesi ve ilgili çevreler tarafından incelenmesi gerekiyor. Biz ordunun darbelerine de orduya yapılacak darbelere de karşıyız" dedi.

Türkiye'de sorgulanmayacak ve yargılanmayacak hiç kimsenin olmadığına da vurgu yapan Karayalçın, "Türkiye hukuk devleti olduğu sürece herkesin sorgulanabileceği ve yargılanacağı bilinmesi gerekiyor. Bizler en sade yurttaştan, en kıdemli yurttaşa kadar kimsenin yargılanmasından yana değiliz fakat hukuk kuralları herkes için geçerlidir. Siyasetçilerin de sorgulanabilmesi ve yargılanabilmesi için dokunulmazlıkların ivedilikle kaldırılması gerekiyor. Fakat son günlerde Türkiye'de bir kümelenme olduğu dikkatleri çekmektedir. Kara Kuvvetler Komutanı'na karşı olmak demokratlık, savcıya karşı olmak cumhuriyetçi olmanın gereği gibi düşünülüyorsa, bu yanlış ve ciddi bir sorundur" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 8 Mart 2006 Çarşamba 17:53:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?