22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Göksu'dan 2005 değerlendirmesi

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mahmut Göksu, "AK parti hükümetinin Türkiye genelinde olduğu gibi Adıyaman'da da önemli işler başardığını" belirtti.

Ekonomide, dış politikada, sosyal hayatta, siyasi anlayışta, demokratikleşmede, sağlıkta, eğitimde, altyapıda Türkiye'de birçok şeyin olumlu anlamda değiştiğini kaydeden AK Parti Milletvekili Göksu, 2005 yılı sonu itibariyle sağlanan siyasi istikrarın her alanda kendini gösterdiğini vurguladı.

Adıyaman için en önemli adımlardan birisinin Adıyaman Üniversitesi'nin kurulması olduğunu ifade eden Göksu, "TBMM Genel Kurulu'nda oylanan ve kabul edilen '15 ile üniversite kurulmasıyla ilgili kanun tasarısı' ile Adıyaman da üniversitesine kavuşmuş oldu. 5084 Sayılı Teşvik Yasası'yla Adıyaman teşvik kapsamına alınmış ve bu yasa birçok yatırımcının Adıyaman'a gelmesine katkı sağlamıştır. Adıyaman'ın teşvik kapsamına girmesiyle 1. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (OSB) parsel satışı tamamlanmış, 2. OSB çalışması başlatılmıştır. Merkez İlçe, Besni, Kahta ve Gölbaşı ilçelerimize TOKİ tarafından bin 627 konut yapılmaktadır. Doğalgazdan Adıyaman'ın da istifade etmesi için yaptığımız girişimler olumlu sonuç vermiştir. Adıyaman'a ek olarak Gölbaşı, Besni ve Kahta ilçelerimizin de bu nimetten istifade edebilmesi amacıyla çalışmalarımız sürmektedir" dedi.
Göksu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Petrol Üretim Yasa Tasarısı, TCDD Genel Kurulu'ndan geçtikten sonra Adıyaman'da üretilen petrolden, Adıyaman İl Özel İdaresi devlet hissesinin yüzde 50'sini alacaktır. Adıyaman'da duble yol çalışmaları devam etmektedir. Adıyaman-Diyarbakır Nissibi Köprüsü'nün projesi, 2006 yılında bitirilecek. Gerger-Çermik Köprüsü ile ilgili çalışmalarımız devam etmekte ve proje çalışmalarına hız verildi. Besni OSB, Gölbaşı OSB ve Kahta Küçük Sanayi Sitesi'nde çalışmalar tüm hızıyla sürmektedir. Yapımına 15 yıl önce başlanan 22 kilometrelik Kapıdere-Gölbaşı yolunun bitirilmesi çalışması son dönemde hızlanmıştır. 2005 yılında 5 trilyon ödenekle önemli bir aşama kaydetmiştir. Yol bittiğinde Adıyaman-Ankara arası 100 kilometre, Elbistan-Adıyaman arası 152 kilometre kısalacaktır. Besni ve Çelikhan spor salonlarının yapımı için çalışmalar başladı. Gölbaşı'nda bulunan 3 gölün turizm ve çevre potansiyelini değerlendirmek amacıyla Kuş Cenneti Projesi başlatılmıştır. Yüzde 65'i tamamlanan Tut Devlet Hastanesi'nin inşaatının bitirilmesi, 2006 yatırım programına konulmuştur. 2005 yılında ihalesi yapılan Adıyaman-Kahta karayolu 2006 yılında tamamlanacak.

Kahta İlçesi'nde bulunan hastaneye ek olarak 150 yataklı ek bina yapılması kararı çıkmış ve 2006 yatırım programına konulmuştur. Adıyaman Devlet Hastanesi Acil Servis binasının 2006 yılında bitirilmesi kararlaştırıldı. Yapımına 20 yıl önce başlanan Çelikhan-Malatya yoluna, 2006 yatırım programında 1.5 milyon YTL ödenek ayrılmıştır. Çelikhan Öğrenci Yurdu, Kahta ve Gölbaşı Kültür Merkezi, Kahta ve Gölbaşı Kız Öğrenci Yurdu, Gölbaşı İlçesi'ne yeni adliye sarayı inşaatı, Samsat Sulama Pampoj inşaatı, Adıyaman Koçali ve Adıyaman Çamgazi Barajı, Çelikhan Çat barajı Sulama Projesi için çalışmalarımız devam ediyor."

Göksu, hedeflerinin kalkınmış bir Adıyaman olduğunu vurgulayarak, "Adıyaman'ın tanıtımı ve kalkınması için bundan sonra da elimizden gelen tüm gayreti sarf edeceğiz. Kalkınmış ve müreffeh bir Adıyaman hepimizin hedefidir" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2006 Çarşamba 13:00:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?