4
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

40 çiftçiye icra geliyor

Tarım Kredi Kooperatifi Diyarbakır Müdürlüğü'nden aldıkları krediyi ödeyemeyen 40 çiftçi icraya verildi.

Tarım Kredi Kooperatifi Diyarbakır'da 450 çiftçiye 3 milyar 200 bin YTL kredi verdi. Kişi başına yaklaşık 10 bin YTL kredi verilen çiftçilerden 40'ının geri ödemesini yapmadığı için icraya verildi.

Kredi Kooperatifi Müdürü Avni Akkuş, icraya verilen çiftçilerin geri ödemesini yapamamasının tarımda girdi maliyetlerinin yüksek olmasından kaynaklandığı belirterek, "Akaryakıta, gübreye ve tarımda kullanılan araçlara her geçen gün zam geliyor. Bunlara zam gelmesine rağmen çiftçinin ürettiği ürünlerin satış fiyatı ise her geçen gün geriliyor. Geçen yıl kilosu 450 YKr olan buğday bu yıl 280 YKr'den satıldı. Bu da dolayısıyla çiftçinin zarar etmesine sebep olurken, çiftçiler aldıkları kredinin geri ödemelerinde zorluk çektiler ve ödeyemediler" diye konuştu.

Çiftçilerin kredilerin ve desteklemelerin arttırılmasını istedikleri ifade eden Akkuş, "Tarımda girdi maliyetleri fazla, ancak krediler az. Çiftçi her geçen gün artan akaryakıt ve gübre fiyatları karşısında destek ve kredilerinde artmasını bekliyor. Destekler biraz daha artarsa çiftçinin de durumu daha iyi olur ve çiftçiler de derin nefes alır" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2005 Perşembe 16:32:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?