7
Mayıs
2024
Salı
EKONOMİ

Zahirecilerin sorunları konuşuldu

Silvan'da zahirecilerin sorunları masaya yatırıldı.

Silvan Belediye Başkanı Fikret Kaya'nın makam odasında yapılan toplantıya yaklaşık 30 zahireci katıldı. Toplantıda sorunlarını dile getiren zahireciler, öncelikli sorunları arasında yer sıkıntısının geldiğini söyledi. Belediye Başkanı Fikret Kaya, zahirecilerden bir kooperatif çatısı altında toplanmalarını önererek, birlikte her şeyin üstesinden gelinebileceğini ifade etti.

Başkan Kaya, "Silvan merkezinde 30 kadar zahireci bulunmakta, fakat bunların her biri bir tarafa dağılmış durumda. Zahirecileri bir çatı altında tutmak daha sağlıklı dolacaktır. Bir kooperatif kurularak zahireciler biraraya getirilebilir. Kooperatifin kurulmasından sonra yer bulunduğu taktirde, belediye olarak maddi zorluklarla boğuşmamıza rağmen, kooperatif olarak yapacağınız alt yapı, temel kazma ve kum ihtiyacınızın hepsini üzerimize almaktan mutluluk duyacağız. Bu temelde sizlerin de çalışmalarınıza hız vermenizi istiyoruz" dedi.

Zahirecilerden İhsan Öngül, zahireciler olarak daha önce birçok yetkili kişi ve kurum ile görüştüklerini, fakat sonuç alamadıklarını ifade ederek, "Sorunlarımızla birebir ilgilendiğiniz için gerçekten çok mutluyuz ve size karşı minnettarız. Bizler, kendi aramızdan seçeceğimiz 4 kişilik bir komisyonla birlikte bu işe devam etmek istiyoruz. Bundan böyle zahireciler adına bütün görüşmeleri oluşturacağımız komisyon yapacak ve diğer arkadaşları bilgilendirecektir" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 16 Mart 2006 Perşembe 20:30:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?