7
Mayıs
2024
Salı
EKONOMİ

Diyarbakır'a 21 fabrika

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Bu ülkede taş üstüne taş koyanın başımız, gözümüz üstünde yeri var'' dedi. 

Başbakan Erdoğan ve beraberindekiler Diyarbakır AK Parti İl Kongresi'nin ardından karayoluyla Ergani yolu üzerindeki Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB) geçerek yapımı tamamlanan 21 fabrikanın toplu açılışını yaptı. 

Dibaz Mermer Fabrikası'nda düzenlenen törende konuşan Başbakan Erdoğan, Diyarbakır'daki işsizliğin giderilmesinde bu tür yatırımlara şiddetle ihtiyaç olduğunu belirterek, geçen hafta Ankara'da Diyarbakırlı işadamları ve sivil toplum örgütleri temsilcileriyle yaptıkları görüşmede Diyarbakır'a yönelik düşünce ve kanaatlerini çok açık ve net olarak aktardıklarını bildirdi. 

Teşvik yasasının bazı illerde çok ciddi talep uyandırdığını, Adıyaman Organize Sanayi Bölgesi'nde yatırımcılara verilebilecek yerin kalmadığını ifade eden Erdoğan, yatırımcıların kendilerinden kamulaştırma yapılarak arsa verilmesini istediklerini anlattı. 

Erdoğan, Adıyaman'daki bir fabrikanın yatırım tutarının 120 milyon dolar olduğunu ve 2 bin 500 kişinin çalıştığını bildirerek, şöyle konuştu: ''Şimdi bu Diyarbakır'da olmaz mı, olur. Tabii ki bir zemin gerekiyor. Güven vermek, güven noktasında güvenin ithalini de sağlamak. Bunu hep birlikte başaracağız. Diyarbakır OSB'yi örnek bir OSB haline getireceğiz. Türkiye'de benim gerçekten çok çok taktir ettiğim, sevdiğim OSB'lerden bir tanesi Gebze'dedir. Çevre düzenlemesi ve peyzajıyla hakikaten örnek. Aynısını Gaziantep OSB'de de görürsünüz. Orada da o güzellikler var. Yolları, altyapı ve çevre düzenlemesiyle. Yani buraya gelindiği zaman fabrikaların sadece duvarı, bacalarıyla değil, ağaçlarıyla donatılmış, yeşille donatılmış bir OSB. Olur mu, olur bu. Dayanışma içinde olacağız.'' 

Buradaki her vatandaşın çok sıkıntılı dönemlerden geçilerek gelinen eşiğin farkında olduğuna inandığını bildiren Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
''Biz artık buralara dönmek istemiyoruz. Çok daha önemli bir geleceğe doğru yürümek istiyoruz ve bu ülkenin yıllar yılı ekonomide yaşamış olduğu o dibe vurmuşluğu istiyoruz ki Türkiye yaşamasın, Diyarbakır yaşamasın. Bunu aşmamız lazım. Bunun için de ülkemizin her sorumluluk mevkiinde olan buna desteğini vermelidir. Bunu başarabilirsek neticeyi alırız. Elbette sıkıntılarımız tümüyle ortadan kalkmış değil. Önümüzde çözmemiz gereken çok meseleler var. Diyarbakırımızda iş bekleyen çok gencimiz var. Hedefimiz sadece bazı şehirleri değil, bütün şehirleri mutlu, bütün şehirleri müreffeh, bütün şehirleri aydınlık bir Türkiye'yi kurabilmektir. Bunun gayreti içerisindeyiz. Buradan Siirt'e geçeceğiz. Orda da bir tesisin açılışını yapacağız. Ama bu bir tesiste bin kişi istihdam edilecek.''

17 FABRİKANIN YAPIMI SÜRÜYOR
Açılışını yapacağı 21 fabrikada toplam 700 kişinin çalışacağını belirten Erdoğan, Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi'nde yapımı süren 17 fabrikanın daha bulunduğunu söyledi.
Erdoğan, yapımı süren fabrikaların sayısının artmasını temenni ettiklerini ve sonbahardaki ziyaretinde bu 17 fabrikanın açılışını yapacaklarını ifade etti. Erdoğan, şöyle konuştu:
''Bu tesisleri yapanlara ve yapılışında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu ülkede taş üstüne taş koyanın başımız, gözümüz üstünde yeri var. Bunu her zaman söylüyorum. Herhangi bir ayrımcılık burada söz konusu olamaz. Bunun için koşturuyoruz. Bunun için çabalıyoruz. Yatırım, üretim, istihdam ve bunun neticesinde bu ülkenin kalkınması var. Bunu hep beraber sağlayacağız.''

.
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2006 Pazar 17:48:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?