4
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

'Diyarbakır'a kalkınma ajansı kurulmalı'

Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu üyesi Fahrettin Akyıl, Avrupa Birliği (AB) sürecinde bölgesel kalkınmaya büyük katkısının olacağı düşünülen 'Bölgesel Kalkınma Ajansı'nın Diyarbakır'dan başka bir ilde kurulacak olmasına tepki gösterdi. DTB Başkanı Akyıl, özelde Diyarbakır'ın, genelde bölgenin kalkınmasının bu ajansa bağlı olduğunu savunarak, sonuna kadar bunun takipçisi olacaklarını söyledi.

Ortadoğu'nun ticaret merkezi konumundaki ve tarihsel yapısıyla bölgenin merkezi olan Diyarbakır'a kalkınma ajansının kurulması gerektiğini savunan DTB Başkanı Fahrettin Akyıl, "Diyarbakır, her zaman Türkiye'de ve dünyada gözde ve yeniliklere açık bir kent olma özelliğiyle bilinir. Ortadoğu'nun ekonomi merkezi olan Diyarbakır'da kalkınma ajansının kurulması amacıyla gerek biz borsa olarak gerek diğer girişimci arkadaşlarımız, hükümet nezdinde çalışmalar yaptık.

AB sürecinde bölgesel kalkınmaya büyük bir etki yapacak olan Bölgesel Kalkınma Ajansı'ndan birinin Diyarbakır'a kurulmasını beklerken, başka bir ilde kurulacağını öğrendik. Böyle bir girişim bölgeye zarar verecektir. Hiçbir konaklama ve ulaşım problemi olmayan ve Güneydoğu'nun başkenti olarak bilenen Diyarbakırımızın hak ettiği yere gelmesi için sonuna kadar mücadele edeceğiz.

AB sürecinde bölgemize gelecek yabancı bürokratları ve işadamlarını ağırlamak için en küçük ayrıntıları düşünerek, borsa binamızdaki çok amaçlı konferans salonumuza 185 kişilik çeviri cihazı aldık. Biz kararın bir an evvel değiştirilmesi için hükümet nezdinde yeniden girişimlerde bulunduk. Tepkimizi her platformda dile getireceğiz. İlimiz milletvekillerinin bu duruma müdahale etmesini istiyoruz. Bu konuyu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da ileteceğiz" dedi.

Ticaret Borsası Başkanı Akyıl, Bölgesel Kalkınma Ajansı'nın Diyarbakır'a kurulması için tüm işadamları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini de birlikte hareket etmeye davet etti.

.
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2005 Çarşamba 21:52:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?