4
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

'Etsiz ev kalmasın' kampanyası

Fransız Haber Ajansı (AFP) tarafından Nobel Barış Ödülü'ne layık gösterilen ve bölgedeki kan davalarının barışla sonuçlanması için büyük çaba harcayan Diyarbakır Kasaplar ve Besiciler Odası Başkanı Başkanı Sait Şanlı, "Et Girmeyen Ev Kalmasın" kampanyası başlattı.

Kasaplar ve Besiciler Odası Başkanı Başkanı Sait Şanlı, Doğu ve Güneydoğu'daki 400'e yakın kan davalı ailenin barışmasına imza atmıştı. AFP tarafından "Nobellik Sait" diye ismi dünyaya duyurulan Sait Şanlı, Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte durumu iyi olan vatandaşlar ve iş adamlarının desteğiyle 1 ay boyunca 200 bin ailenin et ihtiyacını karşılamak için kampanya başlattıklarını açıkladı. Liceliler Yasevi'nde düzenlediği basın toplantısında kampanyayla ilgili bilgi veren Şanlı, Diyarbakır'ın yüzde 60'ının bayramdan bayrama et yiyebildiğini öne sürdü. Şanlı, Ramazan ayı boyunca 200 bin aileye haftanın belirli günlerinde en az 2 kilo et vermeyi hedeflediklerini belirterek, İş Adamı Mücahit Can'ın 300 koyunla kampanyaya katıldığını kaydetti.

Yoksulluğun had safhaya ulaştığı Diyarbakır'da, 5 ile 6 bin arasında sokak çocuğunun bulunduğuna işaret eden Şanlı, kampanyaya katılan vatandaşların koyunlarını Oda olarak ücretsiz keseceklerini ve etlerin muhtarlar tarafından belirlenen fakir halka dağıtılacağını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2005 Çarşamba 23:09:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?