4
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

'Fuar tanıtıma katkı sundu'

Diyarbakır'da 1 hafta açık kalan 4. Uluslararası Ortadoğu Endüstri Fuarı, sona erdi. Fuarın kentin tanıtımına ve iş ortaklıklarının kurulmasına büyük katkı sunduğunu ifade eden Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Kutbettin Arzu, "İşadamları olarak heyetler halinde, yeni ortaklıklar için Uzakdoğu ülkelerine ziyaretler gerçekleştireceğiz" dedi.

Diyarbakır'da 1 Ekim'de açılışı Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker ve Irak Planlama Bakanı Berham Salih tarafından gerçekleştirilen 4. Uluslararası Ortadoğu Endüstri Fuarı bugün sora erdi. Uluslararası fuarla ilgili açıklama yapan DTSO Başkanı Kutbettin Arzu, Diyarbakır'ın Ortadoğu'ya açılan bir kapı durumunda olduğunu söyledi.
Fuarın, kentin tanıtımına ve iş ortaklıklarının kurulması çabalarına büyük katkı sunduğunu dile getiren Arzu, "Daha önce GAP adı altında düzenlediğimiz fuarları, 2000 yılından itibaren Ortadoğu adı altında gerçekleştirmeye başladık.

Bu isim değişikliğinin ne kadar doğru olduğu, bugün daha iyi anlaşılmıştır. Sadece Irak'tan 300'e yakın işveren, 2 gün boyunca fuar etkinliklerine katılmış, iş ilişkileri kurma çabası vermiştir. Fuara Irak, Suriye, Ürdün ve İran'dan yapılan katılımlar, aslında kentimizin Ortadoğu'ya açılan bir köprü olduğu gerçeğini gözler önüne sermektedir" dedi.

Diyarbakır'da fuar sayısını arttırıp bundan böyle ihtisas fuarlarına yöneleceklerini ifade eden DTSO Başkanı Arzu, "Başta komşu ülkeler olmak üzere birlikte iş yapabileceğimiz pazarlara ziyaretler düzenleyeceğiz. Yine Uzakdoğu ülkelerine buna benzer geziler organize edeceğiz, eylül ayı içinde üyelerimizin Güney Kore'ye yaptığı ziyareti bunun başlangıcı olarak görmekteyiz.

4. Uluslararası Ortadoğu Endüstri Fuarı kapsamında ilk kez GAP İdaresi işbirliğiyle düzenlediğimiz '1. Ortadoğu Ekonomik İşbirliği Forumu'na yüzü aşkın yabancı yatırımcının katılması da tarihte olduğu gibi bölgemizin önemli bir ticaret, kültür ve sanat merkezi olduğunu tescillemiştir" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2005 Cuma 15:35:19
Güncelleme :14 Ekim 2005 Cuma 11:46:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?