4
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Günyedoğu'dan TOBB'a rapor

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Fahrettin Akyıl, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde bulunan borsa birliklerinden kendi illeri ile ilgili edindiği sorunları bir rapor halinde TOBB'a ileteceğini söyledi.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin ekonomik bir hamleye ihtiyacı olduğunu söyleyen TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Fahrettin Akyıl, ''Bölgemizin istikrarlı bir büyüme sürecine girmesi için bölge illerimizin yaşadığı sorunları çözmek amacıyla bir rapor hazırlıyoruz. Güneydoğu Anadolu Bölgemiz'de bulunan oda ve borsa başkanlarından kendi illeri ile ilgili sorunları edindikten sonra raporu TOBB Başkanımız'a ileteceğim. TOBB Başkanımız'ın bölgemize karşı büyük bir hassasiyeti var. İllerimizin sorunlarının çözümü için TOBB olarak uğraş göstereceğiz'' dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu olarak, kişisel sorunlardan ziyade, bölgesel ve sektörel sorunların çözümüne öncelik verdiklerini ifade eden Akyıl, sorunların en başında işsizliğin geldiğini söyledi. Bölgede işsizliğin çözümünün ise GAP'a bağlı olduğuna dikkat çeken Akyıl, ''GAP'ın bitirilmesiyle milyonlarca kişiye iş imkanı doğacak. Bu proje bitirildiğinde bölgeye geri dönüşler başlayacak. Türkiye'de 5 milyon işsiz var ve bunlara her yıl 750 bin kişi ekleniyor. Ekonomide, sağlıkta, eğitimde sorunlarımız var. Bölgede sorunların çözümü için Sayın Genel Başkanımız M. Rıfat Hisarcıklıoğlu öncülüğünde TOBB olarak harekete geçtik'' diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2005 Perşembe 07:02:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?