4
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

İşsiz gençlere sermaye

Diyarbakır Valisi Efkan Ala, İş Edindirme Projesi kapsamında istihdam hamlesi başlattıklarını belirterek, "Toplumun çalışma isteği ve ihtiyacını bir araya getirip işsizliğe bir nebze de olsa çözüm bulacağız" dedi.

Diyarbakır Valiliği, İş Edindirme Projesi kapsamında işsiz genç yatırımcılara iş kurmaları için sermaye verecek. Diyarbakır'da 1.5 yıldan bu yana yürürlükte olan projeyi aktif hale getirmek için Vali Efkan Ala başkanlığında sivil toplum örgütleri ve Sanayici ve İşadamları Dernekleri (SİAD) başkanları bir toplantı yaptı.

Valilik toplantı salonunda basına açık yapılan bölümde konuşan Vali Efkan Ala, bu projeyi Türkiye'de bir ilk olarak Diyarbakır'da başarmak istediklerini söyledi. Projeden yaralanmak için 1.5 yıl içinde yapılan bin başvurunun 120'sinin projelendirildiğini belirten Vali Ala, şunları dile getirdi:

"Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonu aracılığıyla girişimci proje üreten kişilere, 5 bin ile 7 bin dolar arasında 2 yıl ödemesiz, 5 yıl içinde geri ödemeli kredi vereceğiz. Bu projeden yararlanmak isteyen vatandaşların ellerinde bir projeyle gelmesi lazım. 'Proje' deyince insanların kafasında çok büyük bir işmiş gibi algılanıyor.

Dolayısıyla arzu ettiğimiz sonucu elde edemiyoruz. 1.5 yılda bin kişi başvurdu; ancak 120 kişi proje hazırladı. İletişim yöntemlerinden çok, babadan kalma yöntemleri kullandığımız için projeyi yeterince tanıtmadığımızı düşünüyorum. Genç girişimcilerin yaralanabileceği bir istihdam hamlesi olsun istiyoruz, zenginleşme değil.

Bu proje, mikro kredi gibi yoksulun yoksulu değil, işsizlere hitap ediyor. Bu projede de 2 bin aileyi iş dünyasının içine alabilirsek, işsizliğe bir nebze çare buluruz. Bizim kredi bulama gibi bir sorunumuz yok. Bakanlığın bu proje için ayırdığı özel bir fon var.

Aklımıza gelmeyecek miktarda ödenek ayrılmış durumda; ancak bu projede 'Bana parayı verin, arkasını sormayın' diyenlere kredi vermiyoruz; çünkü, yok öyle bir şey. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nda yoksul vatandaşlara yeterince gıda, yakacak ve giyim dağıtıyoruz."

.
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2005 Çarşamba 16:40:03
Güncelleme :13 Ekim 2005 Perşembe 13:38:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?