4
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Marka tescili semineri

Diyarbakır Dicle Üniversitesi (D.Ü.) Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İlknur Uluğ, tescil patent bürolarının artık yeni bir sektör oluşturduğunu söyledi.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu'nda yapılan "Marka Tescili Semineri"ne, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kutbettin Arzu ve çok sayıda firma elemanı katıldı.

Seminerde konuşan D.Ü. Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İlknur Uluğ, "Marka tescilleri, günümüzde artık yeni bir sektör oluşturmaktadır. Bazı illerde özellikle patent tescil büroları kuruldu ve bu da yeni gelişen bir sektör oluşturmaktadır. Tescil ne için önemlidir, markanın tescili yapıldığında kimse sizden izinsiz markanızın amblemini ve ismini kullanamaz.

Hatta öyle ki benzerini bile kullanmak suçtur. Markanızı tescil ettirdiğiniz zaman o markayı ve amblemi 10 yıl süreyle kullanma hakkına sahipsiniz ve bitimine 6 ay kala tekrar tazelemek zorundasınız. Aksi takdirde, tescil edilen markanız, süresi dolduktan sonra bir başkasına satılabilir. Tescil edilen marka, 5 yıl içerisinde üretime geçmezse veya kullanılmazsa o marka otamatik olarak hükümsüz kalır" dedi.

Yrd. Doç. Dr. İlknur Uluğ, marka sahiplerinin kaçak satışları önlemek için tüm şehirlere eleman gönderdiğini ve kaçak kullanan işyerlerine toplu olarak tazminat davası açılacağını kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2005 Salı 21:50:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?