4
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

MEKSA gençlerin umudu oldu

Diyarbakır ve çevre illerde 1987 yılından bu yana hizmet veren Meslek Eğitim ve Küçük Sanayi Destekleme Vakfı (MEKSA), işsiz gençlerin farklı alanlarda meslek edinmelerini sağlıyor. Avrupa Birliği (AB) tarafından desteklenen proje kapsamında, 20 kişiye 'Oto Motor Tamirciliği Sertifikası' verildi.

AB desteğiyle Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından yönetilen ve izlenen MEKSA Vakfı Diyarbakır Eğitim Merkezi, Aktif İşgücü Programları Projesi (AİPP) Hibe Planı çerçevesinde işsiz gençlerin, 3 ayrı eğitim merkezinde ve değişik meslek dallarında uzun süreli mesleki eğitim ve kısa süreli mesleki kurslar kapsamında meslek edinmelerini sağlıyor. Eğitimler kapsamında oto motor, mobilya ve doğramacılık alanlarında çıraklık, kalfalık ve ustalık eğitimi için ders verilirken, büro yönetimi ve sekreterlik eğitimi kapsamında ise bilgisayar, İngilizce, muhasebe, Türkçe, diksiyon, iş yazışmaları dersleri ücretsiz olarak veriliyor.

Eğitimlerini tamamlayan 20 kişiye 'Oto Motor Tamirciliği Sertifikası' verilmesi için düzenlenen törende konuşan MEKSA Proje Başkanı Rıdvan Özhal, Diyarbakır'da bugüne kadar çok sayıda kişiye meslek eğitimi verildiğini söyledi. AB destekleriyle MEKSA Vakfı'nın 1987 yılından beri Diyarbakır ve çevre illerde hizmet verdiğini söyleyen Özhal, "İŞKUR'a kayıtlı, uzun süre işsiz ve vasıfsız 18-30 yaş arası gençlere farklı alanlarda açtığımız kurslar sayesinde meslek edinmelerini sağlıyoruz. Aktif İşgücü Programları Projesi kapsamında uygulanan bu kurs, kentimizde kalifiye eleman ihtiyacını karşılamakta ve istihdama katkıda bulunmaktadır. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan 20 kişiye sertifikasını verdik. Büyük bir işsiz nüfusu barındıran Diyarbakır için bu tür büyük projeler, işsizliğin azalmasına katkıda bulunacaktır" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2005 Cuma 20:51:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?