4
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Pamuk test laboratuarı kuruldu

Diyarbakır Ticaret Borsası'nda (DTB) bulunan bölgenin en modern tarımsal ürünler ve pamuk test laboratuarı, bölge çiftçisinin umudu haline geldi.

DTB'de Borsa Başkanı Fahrettin Akyıl tarafından kurulan ve yaklaşık 350 bin euroya mal olan tarımsal ürünler ve pamuk test laboratuarıyla bölge çiftçisi artık ürettiği malın kalitesini objektif ve tarafsız bir şekilde öğrenebiliyor.

Ticaret Borsası Gıda Mühendisi Gökhan Çeliker, modern tarımsal ürünler ve pamuk test laboratuarının bölge çiftçisinin umudu haline geldiğini ifade ederek, "Bölgemizde kurulan bu laboratuar sayesinde bölgemiz çiftçisi ve sanayicisi, alın teriyle yetiştirdiği ürününün kalitesini tarafsız, objektif ve en doğru şekilde öğrenip hak ettiği kalitede pazara sunabiliyor" dedi.

Geçmiş yıllarda çiftçilerin, ürettiği ürünün gerçek değerlerini bilmeden fabrikalara verdiğini belirten Çeliker, "Fabrikaların ürün alırken gözetmiş olduğu kalite anlayışıyla çiftçilerimizin kalite anlayışı farklıydı.

Oysa şu an çiftçimiz, ürününü satıcıya vermeden önce borsamıza getiriyor. Borsamız laboratuarında, günümüz teknolojisine uygun kalite değerleri belirlenerek bu değerler çiftçilerimize sunuluyor. Çiftçilerimiz bu kriterlere göre ürününün değerini biliyor. Bu, çiftçimizin, sanayicimizin ve işin doğrusu hepimizin işine geliyor.

Çünkü, bunun sonucunda kaliteli hammaddeyi ucuza üretmek için neler yapılması gerektiğini, kalite anlayışını öğreniyoruz. Öğrendikçe de bilinçleniyoruz" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2005 Pazar 12:04:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?