4
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Şehir içi ulaşıma yüzde 12 zam

Diyarbakır'da yaklaşık 6 ay önce şehir içi yolcu taşıma ücretlerine yapılan zammın ardından ikinci bir zam daha gerçekleştirildi. Yüzde 12 oranında yapılan ve vatandaşların büyük tepkisini çeken zamla birlikte tam tarife 60 YKr'den 80 YKr, indirimli tarife 50 YKr'den 65 YKr'ye çıkarıldı.

Diyarbakır'daki minibüs kooperatifleri, akaryakıttaki fiyat artışları ve ekonomik koşulları gerekçe göstererek Ulaşım Koordinasyon Merkezi Komisyonu'na teklifte bulundu. Bunu üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in başkanlığında olağanüstü toplanılarak, minibüs kooperatiflerinin istediği zam teklifi görüşüldü.

Görüşmelerin ardından alınan kararla zam teklifi, teklif komisyonu üyeleri tarafından oy birliğiyle kabul edilerek, taşıma ücretlerine yüzde 12 oranında zam yapıldı.

Buna göre, Dağkapı-Seyrantepe, Dağkapı-Bağlar, Balıkçılarbaşı-Bağlar ile Bağlar-Üniversite minibüslerinde yolcu taşıma ücretleri tam tarife 80, öğrenci ve öğretmenlere uygulanan indirimli tarife ise 65 YKr olarak belirlendi.

Zammın kendilerini kötü etkilediğinden yakınarak tepki gösteren vatandaşlar, belediye otobüslerinin hizmete girmesini talep ederek, "Başkanımız bizi mağdur etmiştir. Zaten zor şartlar altında evimize bir ekmek ya götürüyoruz ya da götüremiyoruz. Bu ekmeğin parasını da artık dolmuşa vereceğiz ya da yürüyerek eve gideceğiz.

Belediye otobüsleri neden hizmete girmiyor? Kurumlara rant sağlanılacak diye neden vatandaşlar mağdur ediliyor? Bizi mağdur eden başkanımızdan tek isteğimiz belediye otobüslerimizi piyasaya çıkarması" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2005 Çarşamba 16:51:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
azize eylül IP: 85.99.225.xxx Tarih : 27.10.2005 20:36:14
sayın başkanımız 12 zama evet diyebilecek kadar cesaretli ve yine bu zammı halkına laik oldugunu düşünüyorsa kendisini tebrik etmeliyiz. bir takım insanların çıkarları için belediyenin yapması gereken taşımacılığı özelleştirmesi pek akıllıca olmasa gerek.çözüm diger büyük şehir belediyelerinde olduğu gibi belediye otobüslerinin hizmete girmesi olarak görüyorum bunun bir an önce yapılmaı gerekir. sayın başkan bu şekilde halkının ğüvenini ve belediye gelirini artıraaktır.