8
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

'Sıra Sende' kampanyası

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) tarafından başlatılan "Diyarbakır Sıra Bende" kampanyasının startı verildi.

DTSO tarafından 'Diyarbakır'da Bilgisayarsız Okul Kalmasın' kampanyasının ardından eksik kalan 4 bin 557 bilgisayarı toplamak amacıyla 'Sıra Bende' kampanyası başlatıldı. Dedeman Oteli'nde yapılan tanıtım toplantısına, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Burhan Sümer, Türkiye Bilişimciler Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Zülal Koç ve çok sayıda firma sahibi katıldı. Toplantıda konuşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Burhan Sümer, kentte böyle bir kampanyanın başlamasında ön ayak oldukları için büyük bir mutluluk duyduklarını belirterek, "Bilgisayarlı eğitim destek kampanyasının resmi web sitesinden aldığımız rakamlara göre kampanya dahilinde, bugüne kadar ülke genelinde toplam 67 bin 914 bilgisayar toplanmıştır. Bu toplanan bilgisayarlar sayesinde 3 bin 234 adet bilgi teknoloji sınıfı kurulmuş ve bunun Diyarbakır'a yansıması ise bin 659 bilgisayarla 79 adet bilgi teknoloji sınıfı oluşmuştur. Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yürüttüğümüz çalışmalar sonucunda il genelinde 217 okulun daha bilgisayar ihtiyacı olduğu saptanmıştır ki buda 4 bin 557 bilgisayara daha ihtiyaç olduğunu gösterir.

Bu bilgiler ışığında Diyarbakır'da eğitim gören çocuklarınızın bilgisayarla tanıştırmayı da kendimize görev bilerek TÜBİDER ile ortaklaşa yürüteceğimiz bir kampanya düzenlemiş bulunmaktayız. Kampanyamızla hedeflediğimiz Diyarbakır'da bilgisayarsız okul kalmasındır. Kampanya startı, bugün Diyarbakır'ın bilişim sektöründe bölgede ve ülkede hak ettiği yere gelebilmesinin öncüleri ve bu misyonun sahipleri olan sizlerle birlikte bu startı verdiğimiz için haklı olarak umutluyuz. Çünkü biliyoruz ki bu sorumluluğu taşımada bizleri yalnız bırakmayacak ve en büyük destekçimiz olacaksınız. Bu nedenle DTSO ve TÜBİDER olarak, hepinizi "Sıra Bende" adlı bilgisayar bağışlama kampanyasının aktif destekçisi olmaya çağırıyoruz" dedi.

Türkiye Bilişimciler Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Zülal Koç ise tüm Diyarbakırlılar'ı ve işadamlarını bu kampanyaya davet ettiğini ve herkesin bu konuya ilgi göstermesi gerektiğini söyledi.

.
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2006 Cumartesi 17:32:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?