7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

10 bin kişilik aş evi hazır

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Osman Baydemir, günde 10 bin kişinin yararlanabileceği kapasiteye sahip aş evinin son hazırlıklarının tamamlandığını ve 1 aylık bir süre içinde hizmete gireceğini söyledi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından 6 aydır inşaatı sürdürülen aş evinin çalışmaları tamamlandı. Çalışmaları yerinde görmek amacıyla aş evi tesisini ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve ilk kademe belediye başkanları, çeşitli incelemelerde bulundu. Basının da ilgi gösterdiği tesiste açıklama yapan Başkan Baydemir, 10 bin kişilik kapasiteye sahip aş evinde günde 2 öğün sıcak yemeğin çıkarılacağını söyledi.

Diyarbakır'a modern ve sağlıklı bir tesisin armağan edilmiş olmasının heyecanını ilk kademe belediye başkanları ve mesai arkadaşlarıyla birlikte yaşadıklarını ifade eden Baydemir, 6 ay süren çalışmanın takriben 500 milyara mal olduğunu belirterek, 1 aylık zaman dilimi içerisinde tesisin tamamen hizmete hazır hale geleceğini belirtti.

Başkan Baydemir, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yürütülen çalışmayla gıdabank ve giysibankı oluşturma çabası içerisinde olduklarını da ilave etti. Temel amaçlarının kentte yoksullukla mücadele ve sürdürülebilinir kalkınmayı sağlamak olduğunu kaydeden Başkan Baydemir, özellikle yoksullukla mücadelede önemli bir misyon üstleneceklerini dile getirdi.

Çok vahim bir tablo ile karşı karşıya olunduğunu ifade eden Baydemir, "Özellikle Ramazan ayı içerisinde günde bin 200 aileye ulaşarak yaklaşık 8 bin kişiye sıcak yemek dağıttık. Hemen hemen her gün onlarca yurttaşımız halkla ilişkiler departmanımıza başvurup, aynı yardımı talep etti. Dolayısıyla bu kapasitenin 7 - 8 katına ihtiyaç duyulduğunu belirtmek gerekiyor" dedi. İnsanlara sıcak aş dağıtmanın sorunu çözmediğini söyleyen Baydemir, ancak bu destek ve dayanışmanın sürdürülmesi gerektiğine vurgu yaptı.

.
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2006 Perşembe 10:55:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?