3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Sınır ötesi protestocuları yola çıktı

Operasyonlara karşı durmak ve demokratik çözüm parolasıyla Şırnak'a gidederek bir gece sınırda nöbet tutmak isteyen protestocular, Diyarbakır'dan yola çıktı. 100 araçlık konvoyda DTP'li vekiller ve belediye başkanları da bulunuyor.

Sabah saatlerinde Batıkent Koşuyolu parkı önünde toplanan protestocular grubu, diğer illerden gelenlerin katılımıyla saat 12.00'de Diyarbakır'dan Şırnak'a doğru yola çıktı. Hareket öncesi Koşuyolu parkı önünde DTP Eş Başkanı Emine Ayna, DTP Grup başkanı Ahmet Türk ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, toplanan canlı kalkan ve partililere birer konuşma yaptı.

DTP Eş Başkanı Emine Ayna, "Merhaba Sevgili Kürtler, Sevgili Türkiyeliler" sözleriyle başladığı konuşmada, 16 Aralık tarihinde başlayan sınır ötesi operasyonlara karşı olduklarını ve bunu durduracak güçlerinin bulunduğunu o zaman da açıkladıklarını belirtti. Bugün burada barış ve özgürlük adına yükselttikleri seslerini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı'nın duymak zorunda olduğunu ifade ederek, "Halkımız 'teslimiyete hayır', onurlu yaşama 'Evet' diyor. Kürtler olarak bizler kimlik sorunu ve anadil sorununun çözülmesini istiyoruz. Kürtler birlikte özgürce yaşamak istiyor. Bu irade teslimiyete hayır diyor. Şırnak'ta operasyonların olduğu yerde ölerek ve öldürülerek değil, yaşatılarak yaşatılmalı diyoruz. Operasyonlar bitene kadar eylemlerimizi sürdüreceğiz" dedi.

Daha sonra söz alan DTP Grup başkanı Ahmet Türk, gösterdikleri emek ve çabanın onurlu bir duruş olduğunu söyledi. "Bir hayalimiz var" diyen Türk, şunları söyledi:
"Bombaların olmadığı, operasyonların olmadığı, Kürtlerin özgürce yaşamasını dilediğimiz bir hayalimiz var. Diyarbakır özgürlüğün, direnişin, barışın sembolüdür. Bu kale düşmeyecektir. Eğer Biz Tunceli, Diyarbakır ve Batman belediyelerini kaybedersek o zaman mücadelemizin bir anlamı kalmaz. Birileri bu kentleri alarak mücadelemizi durdurmak istiyorlar".

Daha sonra söz alan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, halka Kürtçe hitap etti. Başkan Baydemir, "Kürt ve Türk anneleri artık ağlamasın. Barışın sesini Ankara duyuyor" dedi.

Geniş güvenlik önlemleri alınırken, bir çok yabancı basın mensubu da Diyarbakır'a geldi.

Konuşmalardan sonra grup 100 araçla Şırnak'a hereket etti. Şırnak'a giden araçlarda DTP Eş Başkanı Emine Ayna, DTP Grup Başkanı Ahmet Türk, milletvekilleri Selahattin Demirtaş, Gülten Kışınak, İbrahim Bilici, Ayla Akat Ata, Fatma Kurtalan, Osman Özçelik, Sırrı Sakkı, Eski DEP milletvekili Selim Sadak ve belediye başkanları bulunuyor.

Diyarbakır'da çıkan araçlar için Mardin'in Nusaybin ilçesinde karşılama töreni düzenleneceği ve akabinde Şırnak'a gidileceği öğrenildi.

ÖNCEKİ HABER

Operasyonlara karşı durmak ve demokratik çözüm parolasıyla Şırnak'a gidecek olan sınırötesi protestocuları, Koşuyolu Parkı girişinde toplanmaya başladı.

Terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan'ın posterlerini taşıyan grup, Kürtçe şarkılar eşliğinde sık sık Öcalan lehine slogan attı. Çok sayıda yabancı basın mensubunun da izlediği etkinlik için geniş güvenlik önlemleri alındı. Diyarbakır'da toplanacak olan protestocular, Şırnak'a araçlarla hareket edecek.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2008 Salı 17:59:50
Güncelleme :5 Şubat 2008 Salı 18:03:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mahir IP: 88.229.185.xxx Tarih : 5.02.2008 18:54:57

Güzel Bir eylem Bütün Katılımcıları Selamlıyorum