7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

KCK davası 13 Ocak'a ertelendi

Terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan ve aralarında belediye başkanlarının da bulunduğu 104'ü tutuklu toplam 153 kişinin yargılandığı dava 13 Ocak'a ertelendi.

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada Mahkeme Başkanı Menderes Yılmaz, sanıkların savunmasını almak istedi. Kürsüye gelen Kamuran Yüksek, Kürtçe konuştu. Mahkeme Başkanı ise Kürtçe ile ilgili itirazın yapıldığı 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararını okuyarak talebin reddedildiğini hatırlattı ve savunmasını Türkçe yapmasını istedi. Sanığın ısrar etmesi üzerine Mahkeme Başkanı, Yüksek'i yerine gönderdi. Ardından sanık avukatları, mahkemenin savunma hakkını engellediğini iddia ederek

duruşmanın ertelenmesi talebinde bulundu. Mahkeme heyeti, sanıkların kaçma, delilleri karartma ihtimali ve kuvvetli suç delilleri bulunduğunu belirterek, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, duruşmayı 13 Ocak 2011 tarihine erteledi.

Mahkeme, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in yurt dışına çıkma yasağının da devam etmesini kararlaştırdı.

Mahkeme çıkışında konuşma yapan BDP Eş Başkanı Gülten Kışanak, "Arkadaşlarımızı tahliye etmediler. Bu zihniyet Türkiye'nin geleceğini tutsak alabilir buradan onun için Ankara'ya sesleniyoruz, kendinizi, Türkiye'yi parmaklıklar ardına hapsetmeyin bizi hapsetmeye gücünüzü yetmeyecek. Arkadaşlarımız ana dillerini konuşmak için son güne kadar onurlu bir duruş sergilediler ve bizde onların bu duruşunu taktir ediyoruz. Onuruna sahip çıkmak isteyen herkes bu davaya sahip çıkacak" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2010 Perşembe 19:41:05
Güncelleme :12 Kasım 2010 Cuma 09:20:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?