3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Baydemir basketbolcuları kutladı

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir Bölgesel Lig’de Urfa’da katıldıkları 5 müsabakayı üstün farkla tamamlayan Diskispor Erkek Basketbol takımını makamında ağırlayarak başarılarından dolayı kendilerine teşekkür etti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Diskispor Erkek Basketbol takımı sporcuları, antrenörleri ve DİSKİ Spor yönetim kurulu üyeleri Baydemir’i makamında ziyaret etti.

DİSKİ Spor Yönetim Kurulu üyesi, Basketbol ve Kız Voleybol Sorumlusu Dilek Aydın, sporcuların Bölgesel Lig veya 3. Lig diye tanımlanan maçlar nedeniyle Urfa’da 5 gün süren müsabakalara katıldıklarını söyledi. Sporcuların 5 maçta da büyük bir farkla üstünlük gösterdiklerini belirten Aydın, 3. tur maçının ise 13 Şubat’ta Malatya’da yapılacağını hatırlattı. Sporcuların hepsinin Diyarbakır, Malatya ve Urfa gibi bölge illerinden olduklarını ifade eden Aydın “Sporcuların bir kısmı ise Diyarbakır’da ikamet eden spor akademisi öğrencileridir. Aralarında transfer ücreti ödemeden getirdiğimiz hiçbir sporcu yok. Bunun için de ayrıca kıvançlıyız.” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir de sporcuları başarılarından dolayı tebrik ederek sporu çeşitli branşlardaki başarılarla kent gündemine getirdikleri için kutladı. Baydemir “Sporu özellikle gençlerimizin yaşam kültürüne, yurttaşlarımızın davranış biçimine sirayetini sağladınız. Sporun yaşam tercihine dönüştürülmesi yurttaşlarımızın yaşamış olduğu dezavantajlı durumları ortadan kaldırıyor. Çok doğru bir rotada olduğumuzu başarınız gösteriyor.” dedi. Çok zahmetli bir süreç yaşadıklarının farkında olduğunu bildiren Baydemir, “Ama emin olun ki bu zor ve zahmetli yolunuzda sürekli yanınızda olacağız. Yalnız olmadığınızı bilin. Diyarbakır’ın ismini tüm Türkiye’ye duyurmanız lazım. “ şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2008 Salı 10:02:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?