7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

23 Nisan Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm Türkiye'de olduğu gibi Diyarbakır'da da törenlerle kutlandı.

Sabah saatlerinde başlayan kutlamalar öncesi Anıtpark'a gelen Vali Efkan Ala, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Cahit Sarsılmaz ve Belediye Başkanı Osman Baydemir, Atatürk Anıtı'na çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Atatürk Stadyumu'na geçen protokol, burada araçla halkı selamladı. Çocukların bayramını kutlayan Vali Ala'ya vatandaşlar sevgi gösterilerinde bulundu.

Milli Eğitim Müdürü Mustafa Tekdemir, burada yaptığı konuşmada, hiçbir yerli veya yabancı gücün birlik ve beraberliği bozamayacağını ifade ederek, "Devletimizin ve milletimizin var olma veya yok olma mücadelesinin birinci basamağı olarak Millet Meclisi'nin kuruluşunun taşıdığı anlam üzerine bugün de çıkaracağımız sayısız dersler vardır. Birlik ve beraberlik sonucu kazanılan zaferin anlamı büyüktür. Milli mücadele yüzde yüz millete mal edilerek, halka dayandırılarak sürmüştür. Bunun içindir ki; Nene Hatunlar, Antepli Şahinler ortaya çıkmıştır. Milletin her ferdinin bir şekilde görev alıp, omuz omuza verdiği bir mücadelenin başarısızlıkla sonuçlanması mümkün olamazdı. Bugün içinde bulunduğumuz sıkıntıların mutlaka atlatılacağına, hiçbir yerli veya yabancı gücün birlik ve beraberliğimizi bozamayacağına inancım tamdır. Ay yıldızlı bayrağımızın dalgalanacağı bu ülkede, birlik ve beraberliğimiz ebediyete kadar sürecektir" dedi.

Daha sonra öğrenciler tarafından tören geçişi yapıldı. Geçişin ardından, 1 ay boyunca bugüne hazırlanan öğrenciler, birbirlerinden güzel hünerlerini sergiledi. Gösteriler beğeniyle izlenirken, folklor ve Kafkas gösterileri büyük alkış aldı.

.
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2006 Pazar 17:35:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?