5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

250 Çocuk sünnet edildi

Diyarbakır Yenişehir Belediyesi, maddi olanakları sınırlı 250 ailenin çocuklarına yönelik bir sünnet etkinliği düzenledi.
Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle düzenlenen etkinlikte, 1-5 yaş arasında 180, 6-12 yaş arasındaki 70 çocuk ücretsiz sünnet edildi. Büyükşehir Belediyesi Sağlık Merkezi'nde 30 Ocak'ta başlayan ve bugün sona eren sünnet etkinliğine Aziziye, Gürdoğan, 450 Evler ve Cumhuriyet mahallelerindeki aileler ve çocukları katıldı. Etkinliğin son gününe katılan Yenişehir Belediye Başkanı Fırat Anlı, Berxwedan Emek, Belediye Meclis Üyesi Nihat Kuzu da Yasin Yiğit adlı çocukların kirveliklerini yaptı. Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Anlı, uzunca bir zamandır planladıkları sünnet etkinliğini bugün itibarıyla sonlandırdıklarını söyledi. Özellikle kenar mahallelerde, gecekondu semtlerde ortaklaşmanın vesilesi olan bu etkinliği düzenlemekten mutluluk duyduklarını kaydeden Anlı, "Bu etkinlik, halka daha iyi bir hizmet verme arayışının bir ürünüdür. Yaklaşık 250 çocuğumuz, okulların tatil olduğu bu dönemde sağlıklarına kavuştu. Tabii burada en büyük desteği, Büyükşehir Belediyesi Sağlık Merkezi'nin doktor ve çalışanları verdi. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Yine, Tabip Odası ile SES'in son derece önemli bir katkısı oldu. 450 Evler, Gürdoğan, Aziziye ve Cumhuriyet mahalleleri muhtarları ve bu mahallelerdeki Özgür Yurttaş derneklerinin büyük katkıları oldu. Kendilerine de buradan şükranlarımızı sunuyoruz" diye konuştu.
Sünnet etkinliğinde ortamın hijyenik olmasına büyük bir önem verdiklerini söyleyen Anlı, "Bir düğün salonunda mütevazı bir etkinlik düzenlenmesi daha anlamlı. Bu gibi çalışmalara bundan sonra devam edeceğiz. Sağlıklı bir nesil ve sağlıklı bir gelecek için hep birlikte çalışalım" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2007 Perşembe 18:10:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ERGANİLİ SAİT YILMAZ IP: 88.233.163.xxx Tarih : 1.02.2007 19:45:51
BUKADAR GÜZEL VE HAYIRLI BİR GİRİŞİMDE EMEYİ GEÇEN TÜM BÜYÜKLERİME SAYGI VE SEVGİLERİMİ İLETİYORUM ÜCRETSİZ YAPILMSI DAHADA BÜYÜK BİR HAYIRDIR TÜM DİYARBAKIRLI HEMŞERİLERİME İSTANBULDA GURBETÇİ SAİT YILMAZ DİYARBAKIRI ÇOOOK ÖZLEDİYİNİ BELİR TEREK ALTINI ÇİZİYORUM BİDE DİYARBKIRDA Kİ HEMŞERİLERİME İŞ İMKANI TANINSA DAHA ÇOOK SEVİNİRDİM BENDE DİYARBAKIRA GİDERDİM ÇALIŞMAK İÇİN ÇÜNKÜ BEN O KIRSAL VE BİOKADARDA GÜZEL MEMLEKETİME GİDERDİM HASRETİME SON VERİRDİMM DİYARBAKIRI ÇOOOOOOOK SEVİYORUMMM SAİT YILMAZ GSM NO:0535 867 48 48