7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

3 ölü, 250 yaralı var

Diyarbakır Valisi Efkan Ala, yaşanan olaylarda 3 kişinin hayatını kaybettiğini belirtirken, 130'u polis toplam 250 kişinin yaralandığını söyledi.

Diyarbakır'da iki günden bu yana yaşanan olaylarla ilgili olarak Vali Efkan Ala makamında bir basın toplantısı düzenledi. Son iki günde Diyarbakır'da meydana gelen olaylarda 3 kişinin yaşamını yitirdiğini, 130'u güvenlik görevlisi, 250 kişinin yaralandığını belirten Vali Efkan Ala, bunlardan 220'sinin ayakta tedavi edilerek taburcu edildiğini açıkladı.

Can kaybı olmaması için büyük bir gayret ve dikkat sergilediklerini belirten Vali Ala, tüm alınan tedbirlere rağmen 3 kişinin yaşamını yitirdiği söyledi. Vatandaşları sağduyuya davet eden Vali Ala, bu olayların olumlu bir şekilde devam eden kentin imajına zarar verdiğini belirtti. Vali Ala, "Vatandaşlarımızın, iş dünyasının esnafın bu olaylardan ciddi rahatsızlık duyduğunu biliyorum. Tüm kamu kurumları, Sivil toplum örgütleri ve özel sektör bu olaylardan rahatsızlık duyuyor. Bu olaylar Diyarbakır'ın en önemli olan işsizlik sorununu giderecek olan yatırımları engellemektedir. Tüm gayretimiz bu olumlu imajın bozulmaması olumluya giden adımların yok sayılmamasıdır. Yarın ve sonraki günlerde herkesi Diyarbakır'daki olumlu havaya katkı sunmaya çağırıyorum. Sorunlardan beslenen provokatörlere meydan vermeyelim. Diyarbakır'da yaşayan vatandaşlardan çocuklarına sahip çıkmalarını rica ediyorum" dedi.

Vali Ala, gereksiz yere insanlara acı sunan, acı çekmeyi vaat edenlerin peşinden kimsenin gitmemesini isteyerek, bütün endişelerinin olumsuz sorunların inisiyatifleri dışında gerçekleşmesi olduğunu kaydetti.

Diyarbakır'da herkesin akli selimle davranmasını isteyen Vali Ala, "Herkes elinden gelen azami gayreti göstermelidir. Kimin ne kadar çaba gösterdiğini kamuoyu yakından takip ediyor. Siad, iş dünyası, esnaf elinden geleni ortaya koymaktadır. Bu olaylar bir kaç provokatörü memnun etmekten başka bir işe yaramaz"diye konuştu.

Vali Ala, belediye başkanı ve sivil toplum örgütleriyle görüştüğünü belirterek, olayları en az zararla kapatmanın mücadelesini verdiklerini dile getirdi. Diğer illerden güvenlik gücü desteği aldıklarını da kaydeden Vali Ala, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hiç bir gerekçe böyle bir sonucu haklı kılamaz. Sorunları daha büyük sorunlarla çözemezsiniz. Ortada ciddi bir sorun var. Çocukların böyle olaylarda kullanılması insanlığa sığmaz. Ek sorun çıktıkça ek güvenlik önlemleri alınmaya devam edilecektir."

 Vali Ala, olaylarda ölen bir kişinin kaza sonucu, diğer ikisinin nasıl öldüğü konusunda adli tıp raporu beklediklerini, olaylarda zarar gören kamu binalarındaki hasarın tespiti için 2 komisyonun çalışmalarına devam ettiklerini sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 30 Mart 2006 Perşembe 11:59:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?