7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

8 öğrenci yaralı

Melikahmet Lisesi'nde bir öğrencinin okuldan uzaklaştırılması ve polis zoruyla binadan çıkarılmak istenmesine diğer öğrenciler tepki gösterdi. Çıkan olaylar sırasında, polisle öğrenciler arasında yaşanan arbedede 8 öğrenci yaralandı. Yaralı öğrenciler, kaldırıldıkları hastanede tedavi altına alındı.

Alınan bilgeye göre olay, Diyarbakır Melikahmet Lisesi'nde meydana geldi. Lisede bir öğrenci, öğretmenlerine karşı geldiği gerekçesiyle disiplin kuruluna verildi. Masum Uruç adlı öğrenci, tastiknamesi verilerek okuldan uzaklaştırıldı. Uruç, sabah saat 08.30 sıralarında okula geldi. Okul Müdürü Halis Yücel ile tartışan Uruç'un okuldan çıkarılması için nöbet tutan sivil polislere haber verildi. Polislerin bina içine Uruç'u uzaklaştırmak için girmesiyle birlikte, okulda arbede yaşandı. Çıkan olaylar sırasında binanın camları kırılırken, Ferman Timurtekin, Masum Uruç, Serdar Gülen, Ali Bozkurt, Ramazan Sunar, Emin Avcı, Erkan Saruhan ve Osman Sarı adlı öğrenciler, vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralandı. 8 öğrenci, ilk tedavilerinin olay yerine gelen ambulansta yapılmasının ardından Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Yaşanan arbedenin ardından, bina çevresinde geniş güvenlik alan polisle diğer öğrencileri arasında tartışmalar zaman zaman sürdü. Arkadaşlarının polis tarafından dövüldüğünü iddia eden öğrenciler, olaya tepki gösterdi. Bazı polis araçları yumruklanırken, Emniyet Müdür Yardımcısı İlknur Şahin, ortamı yumuşatmaya çalıştı.

Okula gelen Milli Eğitimden Sorumlu Vali Yardımcısı Cumali Atilla ile Milli Eğitim Müdürü Mustafa Tekdemir ise sınıfları gezerek, çevrede inceleme yaptı. Çok sayıda öğrenci, kendilerine polis tarafından vurulduğunu iddia ederek sopaları gösterdi. Atilla, olayla ilgili olarak müfettiş görevlendirildiğini, sınıflarda polisin öğrencileri dövdüğü iddialarının da araştırıldığını söyledi.

Devlet Hastanesi'ne kaldırılan öğrencilerin tedavilerinin sürdüğü bildirilirken, okul 1 gün tatil edildi.

.
Yayın Tarihi : 13 Mart 2006 Pazartesi 13:01:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ahmet IP: 85.99.225.xxx Tarih : 13.03.2006 14:11:10
Okullarımızın durumu içler acısı, ne yazıkki öğrencilerimiz medyanın şiddet içerikli dizilerinden oldukça fazla etkilenip ağabeylerinden gördüklerini zavallı arkadaşları ve öğretmenlerine uyguluyorlar. Derhal eğitim reformu yapılmalı ve serseriler okuldan tamamiyle uzaklaştırılmalı. Okumayan çocuklar bile okulda cirit atıyor.