4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

92 meçhul ceset

Emniyet Genel Müdürlüğü web sitesinde yayımlanan sahipsiz meçhul cesetler dosyasından, Türkiye'nin 16 kentinde 22'si kadın olmak üzere 92 cesedin sahipsiz olduğu öğrenildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait "www.egm.gov.tr" adresli sitedeki Asayiş Daire Başkanlığı'nda yer alan "Kimliği Belirsiz Cesetler" dosyasında ürkütücü rakamlar ortaya çıktı.

Web sitesinden alınan bilgilere göre, 2005 yılının ilk 10 ayında ülkenin değişik 16 kentinde sahibi olmayan 70 erkek ve 22 kadın cesedi sahiplerini bekliyor. Rakamlar istatistiğe çevrildiğinde ise, sahipsiz cesetlerin yüzde 50'sinin İstanbul'da bulunması dikkat çekti.

Web sitesinden alınan meçhul cesetlerin bulunduğu kent ve rakamları şöyle:

"Sahibi ve kimliği tespit edilemeyen kadın cesetlerinden; Ordu-Fatsa, İzmir ve Çorum'da 1'er meçhul kadın cesedi bulunurken, Kayseri'de 2, İstanbul'da 14, Çorum'da 1 ve Ankara'da ise 3 kimliği belirsiz kadın cesedi sahibini bekliyor.

Erkeklerde ise Adana'da 6, Ankara'da 5, Antalya'da 2, İstanbul'da 43, İzmir 6, Kayseri, Kocaeli, Balıkesir, Manisa, Muğla, Bursa, Samsun ve Şanlıurfa'da 1'er sahipsiz erkek cesedinin bulunuyor."

Web sitesinde ayrıca, cesetlere ait fotoğraflara yer verildi. Cesetlerin bulunduğu sırada üzerlerindeki elbiseler tek tek bildirilirken, fotoğraflara bakarak tanıyan kişiler için telefon ve adresler de yer alıyor.

Sitede fotoğraflarda cesedi tanıyan kişilerin (0312-428 81 40) numaralı telefona faks çekebileceği, mektup göndermek isteyenlerin ise "EGM Asayiş Dairesi Başkanlığı 06100 Dikmen/Ankara" adresine ulaşarak, tanıdıkları cesedin kime ait olduğu bilgisini verebilecekleri kaydediliyor.

Siteyi ziyaret edenlere, "Bu bölümde ülke genelinde bulunmuş ve kimlikleri tespit edilememiş cesetlere ait bilgiler yer almaktadır. Ceset fotoğraflarının özellikle çocuklar tarafından izlenmemesi önemle rica olunur.

Eğer 18 yaşından küçükseniz, lütfen bölümü kullanmayın. Tanıdığınız veya kimlik bilgileri hakkında bilgi sahibi olduğunuz cesetle ilgili olarak lütfen bizi arayınız" uyarıcı bilgisinin de bulunması dikkat çekti.

.
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2005 Salı 13:52:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yiğido IP: 85.99.33.xxx Tarih : 25.10.2005 15:55:46
olen olmus kalan sağlar bizimdır.