7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Abdullah Demirbaş'a dava

Diyarbakır merkez Sur Belediye Başkanı DTP'li Abdullah Demirbaş hakkında, Avrupa Sosyal Forumu'na katılarak önceden hazırlayıp oturumda okuduğu ‘Çok dillilik ışığında belediyecilik ve yerel yönetimler' konulu makalesinde PKK propagandası yaptığı gerekçesiyle 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Sur Belediyesi'nde Türkçe yanında Kürtçe de kullanmaya başlayan, telefon santralından Kürtçe yanıt verilmesi uygulaması başlatan DTP'li Başkan Demirbaş, geçen ocak ayında Viyana'da yapılan Avrupa Sosyal Forumu için ‘Çok dillilik ışığında belediyecilik ve yerel yönetimler' konulu bir makale hazırladı. Başkan Abdullah Demirbaş, Avrupa Sosyal Forumu'na katılarak bu makameyi okudu. Bu makale Sur Belediyesi'nin intüernet sitesinde de yer aldı.

Sözkonusu makalede bölücü terör örgütü PKK'nın isteklerinin dile getirildiği, örgüt propagandası yapıldığı, devletin üniter yapısının hedef alındığı gerekçesiyle soruşturma başlatan savcı, iddianameyi hazırlayarak Diyarbakır 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açtı.

İddianamede, “Şüphelinin ileri sürdüğü görüş ve öneriler PKK terör örgütünün özellikle son zamanlarda ileri sürdüğü görüşler ile birebir örtüştüğü ve ana dilde eğitim, ulus devlet ve tek devlet, tek millet, tek dil anlayışlarının terk edilmesi gibi görüş ile kampanyalarını destekler mahiyette olduğu ortadadır” denildi.
DTP'li Başkan Abdullah Demirbaş, 5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2006 Pazar 14:07:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Bedir Han IP: 85.97.169.xxx Tarih : 15.05.2006 00:22:02
Vatana ihanet modasına uymuş... Umarım tez günde cezalarını çeker böyle kişiler.