4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

AK üyeleri, Baydemir'le görüştü

Avrupa Komisyonu Üyesi Jonh O'Rourke, 3 Ekim tarihinde görüşmelerin başlaması için herhangi bir sorun olmadığını söyledi. O'Rourke, "3 Ekim tarihi, Avrupa Birliği'ne giriş için bir süreç, dolayısıyla bunun farkında olmak gerekiyor. Türkiye, daha önce ek protokol için üzerine düşeni yaptı" dedi.

Avrupa Birliği'nin (AB) 3 Ekim tarihinde Türkiye için vereceği müzakere kararı öncesi Diyarbakır'a yabancı heyetlerin ziyaretleri arttı. Avrupa Komisyonu heyet üyeleri Jonh O'Rourke ve Melek Erman, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i makamında ziyaret ederek, bölgedeki son ekonomik ve siyasi gelişmeler hakkında bilgi aldı.

Yabancı heyeti makamında kabul eden Başkan Baydemir, "Nefesimizi tutmuş, 3 Ekim müzakerelerinin başlaması heyecanını yaşıyoruz. Türkiye - AB ilişkilerinin bugüne ulaşmasında kentimiz Diyarbakır'ın çok önemli bir katkısı olmuştur.

AB siyasal kriterleri toplumun istikrarı ve sosyal ekonomi kalkınmasını çok önemli buluyoruz. Diyarbakır kentimiz olarak Türkiye'nin dekmokratikleşme dinamikleri olarak önemli önceliklerimiz bu gelişmeleri arzulamatır. Diliyorum ki, 3 Ekim'de Türkiye ve AB için iyi bir sonuç çıkar" diye konuştu.

Türkiye'nin ek protokolü imzalayarak üzerine düşen görevi yaptığını söyleyen Avrupa Komisyonu Üyesi Jonh O'Rourke, "3 Ekim tarihi, Avrupa Birliği'ne giriş için bir süreç; dolayısıyla herkesin bunun farkında olması gerekiyor. Türkiye'yi Avrupa Birliği'ne hazırlama konusunda çalışıyoruz.

Doğal olarak insan hakları, sosyal, ekonomik ve demokrasi konusunda Kopenhag kriterleri, özellikle siyasi kriterlerin gerçekleşmesi konusunda çabalarımız var. Türkiye, daha önce ek protokol imzalayarak üzerinde düşeni yaptı. Görüşmelerin başlaması için herhangi bir sorun olmadığını düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Basına açık yapılan görüşmenin sonunda Osman Baydemir, yabancı konuklarına kilim hediye etti.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2005 Perşembe 17:05:33
Güncelleme :29 Eylül 2005 Perşembe 17:10:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?