7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Atatürk posterleri ile yürüdüler

Diyarbakır'da eski Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) Hastanesi personeli 146 kişi, işsiz kalınca devlet hastanesine yürüyerek başhekimden iş istedi.

SSK hastanesinin kapatılmasıyla işsiz kalan 35'i güvenlik görevlisi olmak üzere 146 kişi, ellerinde Atatürk posteriyle devlet hastanesine yürüdü. Devlet hastanesinde toplanan grup adına 4 kişi, başhekim yardımcısıyla görüştü.

Görüşmeler sırasında hastane bahçesindeki gruptan bir temizlik işçisi, "Bizi kış ortası sokakta bıraktılar, bari yaza kadar bekleseydiler, ondan sonra atsaydılar. Ben şimdi 8 çocukla ne yapacağım ortada, evim de kira benim" dedi.

Başhekim yardımcısıyla görüşen Mehmet Eker ise 146 kişinin işten çıkarıldığını söyleyerek, "Biz SSK çalışanları, hastanemizin çocuk hastanesine çevrilmesinden dolayı işten çıkarıldık. Burada bulunanların hemen hepsi kiracı ve birçoğunun çocukları da var.

Çocuk hastanesi tarafından bizim yerimize 60 eleman alınacakmış. Başhekim yardımcısıyla bunu görüştük. Bize bunun kesin olmadığını, ancak alınacak 60 kişinin aramızdan seçilmesi için elinden gelen yardımı yapacağını söyledi" dedi. Yapılan açıklamanın ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.

.
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2006 Pazartesi 12:41:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mehmet IP: 81.213.236.xxx Tarih : 4.01.2006 02:13:40
Allah yardımcıları olsun! İşsiz kalmayan anlamaz işsizin halinden... Umarım Devlet kol kanat gerir her zamanki gibi.