4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Baro: Terörle Mücadele Kanunu kaldırılmalı

Diyarbakır Baro Başkanı Sezgin Tanrıkulu, "3713 Sayılı Terörle Mücadele Kanunu'nu ağırlaştırmak yerine, tümüyle yürürlükten kaldırmanın ve uygulamanın temel yasaya bırakılmasının daha isabetli olacağı görüşündeyiz" dedi.

Diyarbakır Baro Başkanı Tanrıkulu, Terörle Mücadele Kanunu'nda değişiklik yapılmasına dair hazırlanan kanun tasarısıyla ilgili Baro Eğitim Merkezi'nde basın açıklaması düzenledi.

3713 Sayılı Terörle Mücadele Kanunu'nu ağırlaştırmak yerine, tümüyle yürürlükten kaldırmanın ve uygulamanın temel yasaya bırakılmasının daha isabetli olacağını ileri süren Baro Başkanı Tanrıkulu, "Başta ifade özgürlüğü olmak üzere, hak ve özgürlükleri sınırlayan hükümleri de içeren yeni Türk Ceza Kanunu ve Ceza Muhakemesi Yasaları 01 Haziran 2005 tarihinde yürürlüğe girmiş ve uygulanmaya başlamıştır.

Hazırlığı yapılan Terörle Mücadele Kanunu tasarısındaki düzenlemelerin önemli bir bölümü, esas itibarıyla yeni TCK ve CMUK'da mevcuttur. Bu nedenle, 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu'nun tümüyle yürürlükten kaldırılması gerekirken, yeni ve ağırlaştırılmış hükümlerle değişikliğe gidilmek istenmesini, hukukun üstünlüğü ve insan hakları bakımından kabul edilemez buluyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2005 Salı 17:01:04
Güncelleme :1 Ekim 2005 Cumartesi 16:51:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?