7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Başkanı mezarı başında andılar

Demokratik Toplum Partisi'ne mensup (DTP) belediye başkanları, kapatılan DEP'in eski İl Teşkilatı Başkanı Vedat Aydın'ı mezarı başında andı.

Her bayram olduğu gibi bu bayramda da DTP'li belediye başkanları ve çok sayıda partili, öldürülen DEP eski İl Başkanı Vedat Aydın'ı mezarı başında karanfillerle andı. Kurban Bayramı dolayısıyla yapılan ziyarete, kapatılan DEP'in eski Milletvekili Hatip Dicle ve DTP'li belediye başkanları katılırken, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, bu kez mezarlık ziyaretine katılmadı. Zafer işaretleri ve saygı duruşunun yapıldığı mezarlık ziyaretinde, belediye başkan ve vekillerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş önce dua okudu, sonra mezarlara karanfil bıraktı.

Mezarlık ziyaretinde konuşan Yenişehir Belediye Başkanı Fırat Anlı, her bayram olduğu gibi bu bayram da bu mezarlıkların başında barış dileklerini ilettiklerini belirterek, "Sadece Diyarbakır'da değil, tüm ülke ve dünyada artık insanların ölmemesini istiyoruz. Tüm halklar arasında artık barış ve huzur içinde yaşamak istiyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2006 Salı 12:05:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
oktay IP: 84.176.246.xxx Tarih : 11.01.2006 16:03:28
Sayin Vedat Aydin cok degerli bir Insandi, kendi onurlu ve güzel bir yasam icin sehit düsmüsdür! Onun mucadellesi onunde saygila egiliyorum, DTP basarilar dilerim. cok dogru yoldasiniz! DERSIM DEN saygilar