7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Başkan'ın köy ziyareti

Diyarbakır Sur Belediyesi Başkanı Abdullah Demirbaş, yeni 'Yerel Yönetim Yasası' ile Sur Belediyesi'ne bağlanan Büyük Kadı (köyü) Mahallesi'ni ziyaret etti.

Büyük Kadı Köyü'nü ziyaret eden Başkan Abdullah Demirbaş, köy okulunu ziyaret ederek, kendisine mektup gönderen öğrencilerle sohbet etti. Öğrencilerin talepleri üzerine öncelikle geldiğini belirten Demirbaş, mahallelerine ve okullarına sahip çıkan öğrencilerin bu duyarlılığının kendisini duygulandırdığını ve okulun bakımı konusunda ellerinden gelen yardımı yapacağını söyledi. Mahalle Muhtarı Ramazan Çetinkaya ve mahalle sakinleri ise, yıllardan beri köylerinin ihmal edildiğini, içme suyu ve yol ve altyapıdan yoksun olduklarını ifade ederek, yeni 'Belediye Yasası' ile bu hizmetlere kavuşabilmenin sevincini yaşadıklarını belirtti.

Özellikle temizlik konusuna öncelik vereceklerini kaydeden Belediye Başkanı Demirbaş, "Burası 80 haneli ve bin nüfuslu eski bir yerleşim merkezi ama merkezi hükümetler hiçbir şey yapmamış. Yeni Yerel Yönetim Yasası ile bize bağlanan köyümüze imkanlarımız dahilinde her türlü hizmeti getireceğiz. Köydeki çöp yığınlarını kaldırarak, belirli yerlere konteynır yerleştireceğiz. Havaların ısınmasıyla yolların yapımına başlanılacak. İçme suyu için ise jeoloji mühendislerinin etüt çalışmaları devam etmektedir. İçme suyu ihtiyacını karşılamak için sondaj yapılacak. Öncelikle, bu iki sorunu çözmeye çalışıyoruz. Halkımıza hizmet için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bu konuda hiç kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

.
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2006 Çarşamba 14:56:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?