5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Baydemir İsrail'e gitti

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, İsrail Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen "Uluslararası Turizm, Uluslararası İlişkiler ve Barış Girişimleri Konferansı"na katılmak üzere İsrail'e gitti.
Başkan Baydemir, İsrail Belediyeler Birliği tarafından 30 Ocak-1 Şubat tarihleri arasında Eilat kentinde düzenlenecek olan "Uluslararası Turizm, Uluslararası İlişkiler ve Barış Girişimleri Konferansı"na katılmak üzere İsrail'e gitti. Eilat'ta İsrail ve Filistin Belediyeler Birliği başkanlarıyla bir araya gelecek olan Başkan Baydemir, İsrail programını tamamladıktan sonra Eriha Belediyesi'ni ziyaret etmek üzere Filistin'e geçecek. Başkan Baydemir, Dünya Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Birliği (UCLG) Kent Diplomasisi Komitesi Başkan Yardımcısı olarak İsrail ve Filistin'de Kent Diplomasisi Komitesi'nin temel çalışma alanı olan "çatışmaların kentler arası diyalogla çözülmesi" çerçevesinde İsrail ve Filistinli yetkililerle görüşmelerde bulunacak.
Baydemir'in gezisinin bir başka amacı da Güneydoğu Anadolu Bölgesi Belediyeler Birliği (GABB) ile İsrail ve Filistin Belediye Birlikleri arasındaki ilişkileri güçlendirmek olduğu açıklandı.
iha
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2007 Pazartesi 14:28:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?